Jet set

Bob Hjuit negirao da je silovao 3 djevojčice

Bob Hjuit negirao da je silovao 3 djevojčice
Bob Hjuit negirao da je silovao 3 djevojčice

JOHANESBURG - Višestruki gren slem šampion Bob Hjuit rekao je sudiji u Johanesburgu da nije kriv po tačkama optužbe da je silovao tri djevojčice kojima je držao treninge.

Južnoafrikanac sa australijskim korjenima optužen je da je 1981. silovao 16-ogodišnjakinju, potom naredne godine još jednu, da bi posljednju, za koju se tvrdi da je imala manje od 18 godina, obljubio 1994. u Južnoj Africi.

Danas 75-ogodišnji Hjuit opovrgao je te tvrdnje, što je sudu pročitala njegova zastupnica Teri Prejs. Ukazano je da su žrtve nekoliko puta tokom godina mijenjale iskaz u televizijskim intervjuima.

"Šta god da se desi u ovom slučaju, nikad se neću oporaviti od ovih optužbi", istakao je Hjuit, koji ima problema sa sluhom i bila mu je potrebna pomoć zastupnika tokom davanja izjave.

Na sudu se pojavila Teresa Tolken, koja tvrdi da ju je jedan od najvećih dubl tenisera svih vremena napastvovao tokom treninga, a potom i silovao.

Ona je već drugi put tužila Hjuita i doputovala je sa Novog Zelanda kako bi svedočila u južnoafričkom gradu. Tom prilikom je pročitala tri pisma koje joj je Hjuit pisao, prenosi Telegraf.

"Želim da te vidim. Ne mogu, naravno, da te zagrlim i poljubim, jer to mora da pođe od tebe", istakla je 47-ogodišnja Tolkenova dio pisma i dodala da je Hjuit tražio da ga uništi.

"Tretirao sam je kao svoju kćerku; dosta smo se zbližili", bio je odgovor Boba Hjuita, kog su ispred zgrade suda čekali protestanti koji se zalažu za doživatnu kaznu silovatelja djece.

Hjuit je u karijeri osvojio 15 gren slem titula u dubl konkurenciji u periodu od 1963. do 1979, a nastupao je sa legendama poput Bili Džin King. Zbog optužbi za silovanje izbačen je iz teniske Kuće slavnih 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije