Jet set

Elton Džon pozvao na bojkot modne kuće "Dolče&Gabana"

Elton Džon pozvao na bojkot modne kuće "Dolče&Gabana"
Elton Džon pozvao na bojkot modne kuće "Dolče&Gabana"

LONDON - Britanski muzičar Elton Džon pozvao je na bojkot modne kuće "Dolče&Gabana", nakon što je poznati italijanski dizajnerski dvojac nazvao "sintetičkom" djecu rođenu vještačkom oplodnjom i rekao da gej parovi ne bi trebalo da imaju djecu.

U pozivu na bojkot kreacija Domenika Gabane i Stefana Dolčea pridružila se i vodeća organizacija za zaštitu prava LGBT zajednice.

Poznati italijanski dizajneri su juče izdali saopštenje u kom insistiraju da nisu imali namjeru da sude porodicama koje nemaju majku i oca.

"To što sam odrastao u tradicionalnoj porodici ne znači da ne razumijem one koje su drugačije", naveo je Dolče.

"Govorio sam o svom ličnom stavu, ne sudeći izbore i odluke drugih ljudi", dodao je on, a prenosi Gardijan.

"Govorili smo o našem pogledu na realnost, ali naša namjera nije nikada bila da sudimo o izborima drugih ljudi. Mi zaista vjerujemo u slobodu i ljubav. Čvrsto vjerujemo u demokratiju i fundamentolni princip slobode izražavanja", rekao je Gabana.

U intervjuu koji su dali prošle nedjelje italijanskom časopisu Panorama, dizajneri su rekli da bi svako dijete trebalo da ima majku i oca.

"Nisam ubijeđen u ono što nazivam hemijskom, sintetičkom djecom. Iznajmljivanje materice, sperma koja se bira iz kataloga... psihijatri nisu spremni da se suoče sa posljedicama ovih eksperimenata", kazao je Dolče.

"Homoseksualac sam i ne mogu da imam djecu. Izgleda da ne možete imati sve u životu", prokomentarisao je modni kreator koji je 20 godina bio u vezi sa svojim saradnikom, Gabanom.

"Život ima svoj prirodni tok i postoje stvari koje ne možete promijeniti, a jedna od njih je porodica", zaključio je on.

Zbog ovakvih komentara, koje je nazvao arhaičnim i uvredljivim, Elton Džon je pozvao na bojkot brenda Dolče&Gabana.

Slavni muzičar i njegov suprug Dejvid Furniš imaju dva sina koji su na svijet došli uz pomoć surogat majke.

"Kako se usuđujete da kažete za moju divnu djecu da su sintetička", napisao je Džon u nedjelju na Instagramu.

"Razmišljate na zastarjeli način, kao što su, uostalom, vaše kreacije. Nikad više neću obući odjevni predmet 'Dolče&Gabane'", naveo je muzičar uz haštag #BoycottDolceGabbana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije