Jet set

Godina tuge i sjaja

Godina tuge i sjaja
Godina tuge i sjaja

Godinu koja je na izmaku, kada je riječ o svijetu poznatih i slavnih, pamtićemo po nekoliko događaja koji su nas, ponaosob, obradovali ali i rastužili.

Dva vjenčanja

  • Anđelina Džoli i Bred Pit

Jedan od najpoznatijih glumačkih parova Anđelina Džoli i Bred Pit, iako su dugo živjeli zajedno i imaju djecu, vjenčali su se tek u avgustu ove godine u Francuskoj. Njena "Versace" vjenčanica sa dječjim ilustracijama je bila jedinstvena.

  • Amali Alamudin i Džordž Kluni

Holivudski zavodnik Džordž Kluni vjenčao se u septembru u Veneciji s Amali Alamudin, britanskom aktivistkinjom za ljudska prava. U trenutku vjenčanja na planeti nije bilo važnijeg događaja.

Povratak velikana

  • "Pink Floyd"

Britanska grupa "Pink Floyd" objavila je u novembru, poslije 20 godina, novi studijski album "The Endless River". Album odaje poštu klavijaturisti Riku Rajtu, koji je umro 2008. godine. "Pink Floyd" je jedna od najuspješnijih rok grupa u istoriji.

Odlazak zvijezda

  • Lorin Bekol

Legendarna holivudska zvijezda i dobitnica "Oscara", glumica Lorin Bekol, umrla je u avgustu, u 90. godini. Bila je poznata kao jedna od najljepših glumica svog vremena, a igrala je u klasicima poput "Ki Largo" i "Veliki san".

  • Robin Vilijams

Cijeli svijet je u bio u žalosti nakon što je glumac Robin Vilijams, oskarovac, najpoznatiji po ulogama u komedijama, pronađen u avgustu mrtav u svojoj kući u Kaliforniji.

  • Oskar de la Renta

Modni dizajner Oskar de la Renta, jedan od najuticajnijih dizajnera druge polovine 20. vijeka, čovjek koji je oblačio prve dame SAD i holivudske zvijezde, preminuo je u oktobru u 82. godini.

  • Džo Koker

Engleski rok i bluz pjevač Džo Koker umro je u decembru u 70. godini od raka pluća. Poznat po hrapavom glasu i divljoj igri na sceni, slavu je stekao obradama popularnih pjesama, uključujući i numeru "The Beatlesa" "With a Little Help From My Friends", koja je 1968. dospjela na prvo mjesto top-lista i lansirala ga u svjetsku muzičku orbitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije