Jet set

I bez škole zarađuju milione

I bez škole zarađuju milione
I bez škole zarađuju milione

Iako su ostvarile fantastične karijere i poznate su u cijelom svijetu, mnoge glumice do toga nisu došle zahvaljujući knjigama i grijanju stolice.

Neke od njih, čiji računi broje nekoliko miliona na stanju, završile su samo srednju školu.

Dru Barimor: Ova glumica prekinula je obrazovanje još kao dijete. Zapravo, pred kamerama se prvi put pojavila sa nepunih godinu dana života, a već sa sedam godina je bila poznata u mnogim pozorištima, a potom je dobila ulogu u filmu "E.T.". S obzirom na to da joj se odmalena smiješila uspješna karijera, njeni roditelji su odlučili da sve vrijeme, tada malene, Dru usmjere na svijet glume, a ne na dalje obrazovanje.

Ketrin Zita Džons: Ketrin je napustila knjigu u 15. godini. Tada se preselila u London i posvetila glumi. Odmalena je bila fascinirana svijetom glume i, kako kaže, oduvijek je željela i znala da će postati glumica.

Kameron Dijaz: Ova atraktivna plavuša se nadala karijeri modela. U 17. godini je napustila školovanje, a potom se sasvim slučajno našla u svijetu glume. Agent kojem se obratila za svijet mode ju je ubacio na film... i tako je sve počelo.

Džesika Simpson: Glumica i pjevačica rano je napustila srednju školu da bi se okrenula svojoj muzičkoj karijeri. To što je neobrazovana nije je spriječilo da iz godine u godinu ostvaruje zaradu od milijardu dolara. Ima sopstvenu modnu liniju.

Hilari Svonk: Hilari je napustila srednju školu jer je željela da što prije počne da glumi. Izjavila je da žali zbog te odluke. "Nisam ponosna što sam srednjoškolski otpadak. Mislim da je škola stvarno važna. U ovoj zemlji imamo problem sa obrazovanjem i to je velika šteta", rekla je dvostruka oskarovka.

Miša Barton: Iako nije maturirala u konvencionalnoj srednjoj školi, uzela je diplomu "profesionalne dječje škole" na Menhetnu. Ostvarila je zavidnu karijeru u šou-biznisu zahvaljujući ulozi srednjoškolke Marize u seriji "O.C."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije