Jet set

Model Olja Babić, iako radi u banci, ne zapušta manekenstvo

Model Olja Babić, iako radi u banci, ne zapušta manekenstvo
Model Olja Babić, iako radi u banci, ne zapušta manekenstvo

Manekenka i model Olja Babić otvorila nam je vrata svog ormara u kojem se kriju komadi odjeće različitih stilova koji variraju od street styla do ozbiljnih poslovnih kombinacija.

Ova Banjalučanka, inače diplomirani politikolog, sa samo 24 godine iza sebe ima vrlo uspješnu manekensku karijeru zahvaljujući kojoj je mnogo proputovala, a trenutno je zaposlena u banci, zbog čega opušteni stil mora da prilagodi poslu.

"Volim jake i vesele boje, opušten mladalački stil, džins, lagane patike, kožnu jaknu, čizme ili salonke, ali što se tiče posla veoma se trudim da poštujem kodeks oblačenja. Međutim, mislim da i u poslovnom načinu odijevanja žena može dosta da prati trendove i da izgleda lijepo i ženstveno", ističe Olja.

Dodaje da poslovne žene ne moraju da se oblače strogo uniformisano, niti da biraju široku odjeću, već treba da nose i uže krojeve u skladu sa godinama ili građom.

Karijera u americi

 U srednjoj školi profesionalno se bavila košarkom, ali je zbog povrede morala odustati. Tokom studiranja politikologije u Los Anđelesu riješila je da se oproba u manekenstvu i to joj se, kako kaže, mnogo dopalo jer takav posao podrazumijeva mnogo putovanja.

Prema njenim riječima, iako je solidno zarađivala, svjesna je da se i pored hobija mora brinuti za dugoročniju egzistenciju, zbog čega se zaposlila u banci, mada se zbog toga nije odrekla ljubavi prema manekenstvu.

"Kad imam neko fotografisanje uživam kad me sređuju profesionalci i to mi ne pada teško. Jedino mi smeta jaka šminka jer mi je lice osjetljivo. Na licu volim uvijek imati kremu kako bi bilo nježno, a maskara je za mene kraljica šminke, nju uvijek stavljam jer mislim da je ponekad samo ona dovoljna za postizanje lijepog i prirodnog izgleda", priča Olja.

Priznaje da je ljubitelj hijaluronske kiseline te da usne osvježava svakih pola godine što joj daje svježiji izgled lica, a vitku liniju održava redovnim vježbanjem i šetnjama u prirodi.

Stop pretjerivanju

 Nije ljubitelj slobodnijeg oblačenja i smatra da djevojke ne treba mnogo da otkrivaju kako bi bile lijepe i poželjne.

"Za dobar stil ne treba ni mnogo novca, niti pretjerivanja. Volim da kupim dobre cipele i torbu, a što se tiče odjeće skupa odjeća ne znači i dobar stil jer se i ona jeftinija lijepo može iskombinovati. Ne volim nikakvu vrstu pretjerivanja, previsoku platformu, niti previše nakita. Mnogo mi ljepše izgledaju obične salonke, klasični krojevi upotpunjeni veselom bojom, a od nakita jedino nosim sat", rekla je Olja.

Smatra da modni blogovi i Instagram profili mnogo pomažu ženama prilikom odabira odjeće. Ne voli vidjeti loše kopije, te smatra da je bolje nositi kožne čizme ili torbu koje nisu markirane, nego kopirati modne brendove.

Ističe da i kod suprotnog pola poštuje lijep i njegovan stil, te voli moderno obučene muškarce. Smatra da oni ne treba da budu robovi jednostavnih komada odjeće, već mogu eksperimentisati sa hrabrijim kombinacijama u kojima mogu izgledati muževno.

Balkanski muškarac

 "Trenutno mi ljubav nije na prvom mjestu, više sam posvećena sebi i svaki dan otkrijem nešto novo i kreativno što me ispunjava. Divim se muškarcima koji su pažljivi prema ženama, ali malo sam konzervativna po tom pitanju pa volim balkanske tipove koji su jaki i znaju šta žele, pa čak i lupiti šakom od sto. Šalu na stranu, bitno mi je da se žena pored muškarca osjeća zaštićeno i voljeno, da joj on bude podrška i oslonac, a opet da žena slobodno sama donosi odluke", ističe Olja.

Kaže nam da redovno dobija nove ponude za inostranstvo što se tiče karijere, ali da još nije odlučila šta dalje.

"Još nisam odlučila da li ću ih prihvatiti, ali pripremam modni blog u kojem ću predstaviti nove ideje", dodaje Olja, ali i priznaje da joj je najveća želja da postane mlada mama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije