Jet set

Sultan od Bruneja ženi sina, svadba će trajati 11 dana

Sultan od Bruneja ženi sina, svadba će trajati 11 dana
Sultan od Bruneja ženi sina, svadba će trajati 11 dana

Princ Abdulah Malik (31) razmijenio je zavjete sa svojom mladom Dajangku Rabi'atul'Adavijah Penigiran Haji Bolkiah (22) na spektakularnoj ceremoniji koja je počela u nedjelju u prijestonici Bruneja u palati Istana Nural Iman.

Na vjenčanju su osim porodica i prijatelja bili prisutni i mnogi plemići ove male i bogate zemlje, ali i većina kraljevskih porodica Azije i Evrope.

Svadbu je pratilo i 96 novinarskih ekipa iz 21 zemlje svijeta, javlja "Daily Mail". Mladenci su se uskladili tako da su oboje obukli tradicionalnu malajsku haljinu u zlatnoj boji ukrašenu dijamantima, a mlada, koja inače radi kao IT instruktor, nije nosila buket cvijeća već je u rukama držala buket blistavih dragulja!

Njena dijamantska tijara slagala se s ogrlicom, a sve je bilo ukrašeno smaragdima. Veliku pažnju su izazvale i njene Swarovski kristalima optočene Christian Louboutin cipele te zlatni ukras oko noge.

Sultan od Bruneja je na svadbi nosio tradicionalnu nošnju. Dvorana palate u kojoj će se gostiti 11 dana prima 5.000 gostiju. Abdulah Malik je drugi u redoslijedu za nasljeđivanje. On je sultanovo šesto dijete sa sadašnjom ženom kraljicom Salehom.

Sultan od Bruneja inače ima dvanaestero djece - pet sinova i sedam kćeri iz tri različita braka, 24sata.hr.

Brunej se nalazi na sjeveru ostrva Borneo na obali Južnog kineskog mora. Od 1959. godine je parlamentarna monarhija, ali sultan ima veće zakonodavne i izvršne vlasti pa se Brunej zapravo može zvati apsolutističkom monarhijom. Spadaju među privredno najrazvijenije države svijeta. Proizvodnja nafte i plina glavna im je privredna aktivnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije