Jet set

Švedska princeza u dugovima?

Švedska princeza u dugovima?
Švedska princeza u dugovima?

Švedska kraljevska porodica bila je primorana da demantuje natpise evropskih medija prema kojima je princeza Medlin uvučena u poreski skandal u Americi, jer njen suprug Kris O'Nil duguje američkoj poreskoj upravi. Iz kraljevske porodice kažu da je riječ o grešci, te da dug ne postoji.

Nakon što su švedski i njemački mediji prošle sedmice objavili ovu bombastičnu vijesti, a to je da nisu platili porez sa svoj stan u Njujorku, kraljevska porodica kaže da u toj informaciji nema istine:

"Princeza Medlin nema nikakvih dugova, poreske vlasti u Njujorku su napravile grešku", stoji u saopštenju.

Inače, po objavljivanju ove vijesti, kraljevska porodica se nije htjela oglašavati, jer je riječ o privatnoj stvari Krisa O'Nila. Međutim, navodno u međuvremenu provjerili su o čemu se radi, a zatim i se oglasili.

Naime, prema prošlonedjeljnim natpisima, princeza Medlin i njen suprug su optuženi da duguju 43.000 dolara neplaćenih poreza.

Naime, mediji su tvrdili da postoji nalog koji je izdala savezna država Njujork, gdje sugeriše da dugovi Krisa O'Nila datiraju još iz 2010. godine. I dok je O'Nil priznao postojanje naloga, on je izjavio da je taj nalog davno povučen.

"Samim time, informacije koje su objavljene nisu tačne, jer taj nalog više nije validan", napisao je O'Nil u saopštenju za medije.

Inače, švedska princeza Madlin vjenčala se za američkog bankara prije dvije i po godine na bajkovitoj ceremoniji u Stokholmu.

Vjenčanju su prisustvovali sve evropsko plemstvo, poslovni ljudi, ali i slavne ličnosti iz čitavog svijeta.

Prema švedskim biografima, princeza Medlin je najmlađe dijete kralja Karla Gustafa i kraljice Silvije i njeno puno ime je Madlin Terezea Ameli Džozefin, princeza od Švedske, vojvotkinja od Halsinglanda i Gastriklanda. Princeza je rođena 10. juna 1982.

S druge strane, bankar Kristofer O'Nil je američki državljanin. Inače je sin američkog investicionog bankara i Austrijanke Eve Marije, poznate u evropskim džet-set krugovima. On je i prije vjenčanja sa princezom rekao da će nastaviti sa svojim poslom koji je obavljao prije ženidbe, zbog čega neće ni uzimati titulu.

A zapravo, prema kraljevskom protokolu, član kraljevske porodice trebalo bi da bude Šveđanin i da nema veze ili odgovornosti u nekom poslu. Prema tome, Kristofer O'Nil je ostao "običan građanin bez kraljevskog naslova".

Par je prošle godine dobio kćerku princezu Leonore, s kojom se planiraju vratiti u Švedsku.

Princeza Leonore je peta u redu nasljeđivanja švedskog trona.

Iako mala, i Leonore, čije je puno ime Leonore Lilian Maria, nosi titulu vojvotkinje od Gotlanda iako je rođena u Njujorku, gdje su njeni roditelji doskoro živjeli.

Medlin i Kris upoznali su se u Sjedinjenim Američkim Državama 2010. godine, gdje je ona otputovala nakon raskida dugogodišnje veze koju je imala sa švedskim advokatom Jonasom Bergstromom, za kojeg se pisalo da ju je prevario. U Njujorku je princeza pokušala da preboli raskid tako što se posvetila humanitarnom radu, a na kraju se ispostavilo da je tu upoznala i čovjeka svog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije