Jet set

Trentinjan ne želi da nastupa s ubicom svoje ćerke

Trentinjan ne želi da nastupa s ubicom svoje ćerke
Trentinjan ne želi da nastupa s ubicom svoje ćerke

PARIZ - Francuski glumac Žan-Luj Trentinjan otkazao je učešće na ovogodišnjem pozorišnom festivalu u Avinjonu, zbog prisustva Bertrana Kante, rok pjevača koji je 2003. u Vilnijusu ubio njegovu ćerku, glumicu Mari Trentinjan, piše list "Figaro".

"Muči me savjest. Možda sam bestidan kada kažem da neću u Avinjon i govorim o svojim osjećanjima. Ali, ne mogu da prihvatim da recitujem poeziju na festivalu na kojem će Bertran Kanta nastupiti", kazao je poznati francuski glumac.

On je rekao da ne razumije kako je moguće da bivši partner njegove ćerke može da se pojavi u Avinjonu nakon onog što je učinio, i podsjetio da se u Kanadi, gdje Kantaova predstava treba uskoro da gostuje, vodi rasprava o tome da li treba da mu se dozvoli da uđe u zemlju u kojoj bi njegovo djelo bilo kažnjeno doživotnom robijom.

"On je ubio jednu ženu. Za to je odležao četiri godine u zatvoru. Zar ne može da bude diskretniji", upitao se Trentinjan, dodajući da je Kanta danas čovjek kojeg "najviše mrzi na svijetu".

Bertran Kanta, bivši pjevač sada već rasformirane grupe "Noar Dezir", trebalo bi da ovog ljeta na festivalu u Avinjonu pjeva u horu u okviru nove predstave libansko-kanadskog reditelja Vadždija Muavada.

Kanta je 2003. na smrt pretukao svoju tadašnju djevojku Mari Trentinjan tokom žučne svađe u jednom hotelu u Viljnusu gdje je glumica snimala film.

Kanta je u Litvaniji osuđen na osam godina zatvora, a kaznu je odležao u Francuskoj, gdje je pušten na slobodu 2007. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije