Kuća i vrt

Ovih 5 boja izbjegavajte za kuhinjske elemente

Ovih 5 boja izbjegavajte za kuhinjske elemente
Foto: Pixabay | Ovih 5 boja izbjegavajte za kuhinjske elemente

Bijela boja se sve više ostavlja po strani kada je u pitanju izbor kuhinje i opremanje kuhinjskim elementima, iako je dugo, dugo bila u trendu.

Sada su sve zastupljenije boje, međutim, ispostavilo se da nisu sve boje kuhinjskih elemenata jednake. Iako svakako vidimo priliv divnih, neočekivanih nijansi koje ulaze u kuhinju, dizajneri enterijera se i dalje slažu da je neke nijanse bolje koristiti u drugoj prostoriji doma, piše The Spruce.

Braon

Braon nijanse mogu učiniti da se u kuhinji osjeća neprijatno i neprivlačno. Često kuhinja može izgledati zastarjelo i ustajalo ako nije uparena s pravim komplementarnim bojama. Međutim, ako volite braon boju i ne možete da zamislite kuhinju bez nje, dizajneri se slažu da se odlučite za svetliju nijansu, kao što su topli hrast, tamnosmeđa ili badem boja.

Siva

Siva je jedna od boja za koju se dizajneri slažu da bi trebalo izbjegavati kada je riječ o kuhinjskom prostoru. Ističu da često nijanse sive mogu izgledati hladno pored uređaja od nerđajućeg čelika.

Roze i ljubičasta

One prema dizajnerima jednostavno ne pripadaju kuhinjskim ormarićima. Ukoliko biste jako želeli da se baš neka od nijanse roze nađe u kuhinji, dizajneri savjetuju da to bude svjetlija i neutralnija nijansa.

Žuta

Iako je sunčeva žuta lijepa i vesela, možda nije najbolja opcija za vašu kuhinju s obzirom na to da ovoj prostoriji možda nedostaje kvadratura, pišu novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije