Ljepota

Efikasne maske protiv listanja noktiju

Efikasne maske protiv listanja noktiju
Efikasne maske protiv listanja noktiju

Listanje noktiju kod žena je vrlo česta pojava, razlozi se kriju u narušenoj regeneraciji epitela, usljed nedostatka vitamina E, D i C.

U cilju zaustavljenje ovog nedostatka, teba povećati dnevnu dozu vitamina i minerala.

Najlakši način zaustaviti ovaj problem - premazivajte nokte s limunom ili jodom. Takođe, treba početi uzimati vitamine i kalcij, a za najbolji učinak učiniti preko vaše ishrane, a ne u vidu tableta. Više pažnje posvetite mliječnim proizvodima, ribi, zeleni i jajama. Najbolji izbor za piće jeste zeleni čaj s limunom, prenosi Ženstvena.

Prirodne maske protiv listanja noktiju

Maslinova maska

Uzmite 150 grama maslinovog ulja, u njega nacjedite sok od pola limuna. Smjesu nanesite na nokte, a ruke umotati u ručnik ili rukavice, ali ne gumene. Prespavajte s ovom maskom. Poslije sedam dana ponavljanja ovog postupka vaši nokti će biti ponovo zdravi.

Maska na bazi joda

U šolji vode razmutite kašikicu jodirane soli, dodajte 10 kapi joda. Napravljenu smjesu utrljavajte tri puta na dan na nokat i zanoktice. Sedam dana kasnije nokti će postati zdravi i jači.

Mješavina limuna i joda

Ovo je vjerojatno najpouzdanija maska protiv listanja noktiju, mješavina prethodna dva recepta u jednom. Uzmite čićkovo ulje (150 gr), zagrijte ga. Dodajte 1 kašikicu soka od limuna i 8 kapi joda. Navlaženim pamučnim tamponima ili komadići vate, namotajte na svaki nokat. Ostavite preko noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije