Ljepota

Feher: Izleti u avangardu samo ponekad

Feher: Izleti u avangardu samo ponekad
Feher: Izleti u avangardu samo ponekad

Dosad se govorilo samo o njegovim kolekcijama koje su odjeknule širom zemaljske kugle i izazvale uspjehe, ne samo u BiH nego i mnogo šire, a manje o njegovom ličnom stilu.

Otkrivamo vam da jedan od najperspektivnijih mladih dizajnera u BiH Marko Feher lično preferira dosta sveden stil odijevanja.

Kako ističe, ponekad ima manje izlete u avangardu, ali pretežno pokušava da ostane u okvirima minimalizma. Njegov osebujan karakter i energija kojom zrači teško se mogu povezati sa paletom boja koje koristi u ličnom odijevanju. Njegovim ormarom prevladava crna boja sa pokojim zemljanim tonom ili eventualno teksasom.

Da li je to ubrzan životni tok ili pak navika, Feher ističe da mu nije potrebno mnogo vremena da se spremi.

"Osim u vanrednim situacijama kada mi je dan 'nikakav', tada nema idealne kombinacije", kazao je Feher dodavši da sve zavisi i od toga da li je raspoložen taj dan i šta manifestacija zahtijeva, ako postoji dress code, onda ne preostaje mnogo izbora.

Od odjevnih predmeta najviše voli da nosi jakne i kapute, a kada je riječ o ekstravaganciji, ističe da ona zavisi isključivo od toga šta je za neku osobu ekstravagantno.

"Često dobijem komentar da je nešto na meni ekstravagantno, iako ja zaista ne mislim tako. Nisam nosio ništa toliko neobično", ističe Feher.

 Izričit stav koji ispoljava kroz svoje kolekcije manifestuje i u ostalim sferama. On je osoba koja čvrsto stoji objema nogama na zemlji.

"Ovdje se moda dosta pogrešno gleda, mislim da nema niko prava da osporava nečiji izgled, ne razumijem zašto se treba usuditi nositi nešto, zapravo razumijem, ali ne razumijem te ljude koji osuđuju, ko su oni i otkud im pravo na status tih koji osuđuju", naglašava Feher.

Kada je u pitanju oblačenje sugrađana, ističe da mu se sviđa individualnost, kakva god ona bila, ali da ima odbojnost prema kopiranju i šablonima kojima većina teži. On pokušava svojim odjevnim kobinacijama pokazati individualnost.

"Trudim se prosto imati na sebi nešto što sam ja, nešto što prezentuje mene, nikako kombinaciju sa lutke na izlogu", kaže Feher.

Iako je njegov modni izričaj jedinstven te svakom novom kolekcijom pomjera granice i postavlja nove standarde, ne osporava da mu je omiljeni dizajner Vivijen Vestvud, jer sjajno obrađuje teme, ali kada je riječ o estetici, onda je to Rik Ovens.

Da je svijetla budućnost pred njim, nema sumnje. Jer naporan rad i predanost poslu se svakako isplate. Još kad na to dodate ljubav koju ulaže u svoj posao, za ovog mladog dizajnera uspjeh je zagarantovan. Trenutno priprema nove revije koje slijede za manje od dvije sedmice. April je određen za "Sarajevo Fashion Week" i "Serbia Fashion Week", a onda slijedi 1. maja takmičenje najboljih dizajnera Balkana, gdje će se predstaviti u nešto drugačijem svjetlu.

OBAVEZNE STVARI U NESESERU

  • Parfem Black XS Paco Rabanne
  • Becutan vlažne maramice
  • Weleda šampon i kreme
  • Alverde voda i krema za lice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije