Ljepota

Gojković: Diskretniji, a ne kičasti manikir

Gojković: Diskretniji, a ne kičasti manikir
Gojković: Diskretniji, a ne kičasti manikir

Kada su nokti u pitanju, svaka žena želi imati uredne, njegovane, nalakirane i pomalo drugačije nokte. Jedan od najznačajnijih trendova za predstojeće sve toplije dane su takozvani au naturel ili prirodni nokti.

Ovi nokti su savršeni za svaku priliku, a ukoliko vas očekuje neka svečanost, možete sasvim prirodno da ih ukrasite slabim, diskretnim i jedva vidljivim detaljima.

Nokti bi u slučaju ovog trenda trebalo da su vam ili kratki ili srednje dužine, ravno isječeni ili blago zaobljeni.

Ovog proljeća i ljeta budite jedinstvene kada su nokti u pitanju.

Trendovi, kada je manikir u pitanju, nisu previše kičasti kada je o ovoj sezoni riječ.

Vjerovatnije je da ćete do kraja ljeta trendi djevojke sretati sa malo ili nimalo laka za nokte, jer im je ove sezone dozvoljeno da budu prirodne. One koje ipak ne mogu da zamisle nokte na kojima nema nikakvog sjaja uvijek mogu da isprobaju neke od ovih prijedloga.

Klasični francuski manikir, poznatiji kao "frenč", ove sezone postaje nešto drugačiji. Sve one dame koje su voljele klasičnost ovakvog manikira morale bi da se upuste u eksperimentisanje, a sigurnost i poznato potraže na drugom mjestu. Podebljajte bazu u boji ili na vrhu nokta, lakirajte ih u dvije boje umjesto očekivanog prozirno i bijelo.

Crveni lak morate mijenjati, makar ove godine. Jedan od razloga za tako radikalan potez jeste što je boja za ovu godinu predivna marsala nijansa, pa bi bilo zaista nesmotreno da ovu nijansu ne stavite baš nikada na vaše nokte. Ukoliko ste raspoloženi, kombinujte marsalu sa ružičastim nijansama sa kojima odlično ide.

Metalik nijanse nam omogućavaju da postignemo sjajan izgled noktiju, bez upotrebe sedefastih lakova, što je zaista dobar prijedlog za sve one koji vole nalakirane nokte tokom radnih dana, ali i u večernjim izlascima, a bez potrebe da bilo šta, osim možda cipela, promijene.

Boje bakra, srebra pa čak i zlata idealni su trendi lakovi u 2015. godini, naravno sve dok ima sunca.

(Autor je Bojana Gojković, kozmetičarka)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije