Ljepota

Ivana Perišić, Miss Earth BiH: Za mene nemoguće ne postoji

Ivana Perišić, Miss Earth BiH: Za mene nemoguće ne postoji
Ivana Perišić, Miss Earth BiH: Za mene nemoguće ne postoji

Velika mi je čast i zadovoljstvo predstavljati BiH na svjetskom izboru. "Miss Earth" je izbor koji ne veliča samo ljepotu, već radi na tome da svi zajedno utičemo na širenje svijesti u vezi sa osnovnim i posebnim ekološkim pitanjima", kazala je Ivana Perišić, Miss Earth BiH 2016.

Banjalučanki je ova titula nedavno pripala na finalnom izboru u Sarajevu, nakon nekoliko mjeseci priprema i predizbora. Ona je u razgovoru za "Nezavisne" potvrdila i da je organizacija samog izbora bila odlična, kao i da je dosta truda uloženo u sve, te da su rezultati bili očigledni.

"Djevojke su jako lijepe, pametne, obrazovane i zaista sam srećna što sam imala priliku upoznati ih. Ja sam se potrudila da ostavim što bolji utisak, a stručni žiri je bio tu da odluči", rekla je ona.

Dvadesetjednogodišnja Banjalučanka istakla je da je modeling njena velika ljubav još od djetinjstva, a da je prvi izbor na kojem je učestvovala bio "Elite Model Look", održan 2013. godine.

Iako je trenutno na trećoj godini Medicinskog fakulteta, Odsjek farmacija u Banjaluci, ne namjerava odustati od svojih snova.

"Ja sam jako ambiciozna i pozitivna osoba i smatram da se dobrom organizacijom i voljom sve može postići, samo treba vrijeme usmjeriti na pravi način i sve se može postići. Za mene nemoguće ne postoji", tvrdi ona. 

Smatra i da ljepotu treba njegovati i paziti u svim oblicima i formama, te da izbor Miss Earth predstavlja tu uspješnu sinergiju, što je i razlog zbog kojeg se prijavila.

"Već dugi niz godina se bavim pitanjima ekologije, tako da mi to nije strana tema. BiH je divna zemlja, sa dosta prirodnih bogatstava, na čemu bi nam mnoge zemlje mogle pozavidjeti. Šumski resursi, planine, rijeke, čist vazduh... Moj cilj je promocija dobrih stvari, ali isto tako i one stvari koje su manje dobre da ispravimo, manje da zagađujemo okolinu i vazduh, da se pozabavimo biljnim i životinjskim vrstama i da shvatimo da svaka biljka, životinja ili vrsta ima posebno mjesto i svrhu i da na sve treba da pazimo, jer smo mi dio ovog svijeta, naše činjenje i nečinjenje umnogome zavisi od toga u kakvoj okolini živimo", smatra Perišićeva.

Ona takođe smatra da BiH ima najljepše žene na svijetu, ali i da je velika šteta što manekenstvo uopšte nije razvijeno.

"Što se mene lično tiče, meni je odskočna daska što me zanima američko tržište jer imam velike planove, a bila bih jako srećna da i u našoj državi zaživi manekenstvo", iskrena je ovogodišnja Miss Earth BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije