Ljepota

Kragne su opet In (FOTO)

Kragne su opet In (FOTO)
Kragne su opet In (FOTO)

Ovaj detalj na košuljama i bluzama u posljednje vrijeme postao je vrlo inspirativan brojnim dizajnerima i to u toj mjeri da će vas nagnati na promjenu imidža kada vidite ove fantastične modele!

Čak i ako niste ljubitelj košulja poželjećete da posjedujete jedan od ovih modela, koji sa efektnom kragnom mogu definisati čitav izgled.

Ono što kragne (a naročito ove) izdvaja kao poseban detalj to je činjenica da skreću pažnju na lice.

Dakle, sa jednom klasičnom suknjom ili farmrkama, ovakvom košuljom i lijepo našminkanim licem, te frizurom, dobićete upečatljiv i svakako jedinstven outfit koji će malo ko moći da nadmaši.

Zanimljivosti o košuljama

Košulje su prvobitno nošene kao donji veš i sve do kraja 19. vijeka smatralo se nepristojnim ako neko nosi samo košulju.

Dugmad na muškim košuljama obično se nalaze sa desne strane, dok su na ženskim košuljama, smještena sa lijeve strane. U starijim vremenima uobičajeno je bilo da gospe imaju sluškinje koje im pomažu u oblačenju, pa je bilo prilagođeno tako da je sluškinjama lakše da zakopčaju košulju.

Dugmad na ivicama kiošulja nisu smještena isključivo radi funkcionalnosti. Naime Napoleon Bonaparta zatražio je da se vojnicima u njegovim trupama na rukave košulja našije dugmad da bi ih spriječila da od rukave brišu nos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije