Ljepota

Maskama i ishranom protiv opadanja kose

Maskama i ishranom protiv opadanja kose
Maskama i ishranom protiv opadanja kose

S obzirom na to da je već nastupio hladniji period godine mnogo žena ima problema s opadanjem kose.

Razlozi za to su upravo u tome što se naša kosa regeneriše i to pretežno u jesen. Nažalost, ovaj proces je neizbježan, ali postoje preventivne mjere koje mogu u dobroj mjeri spriječiti ovaj problem.

Dakle, kosu je neophodno osvježavati mjesečnim tretmanima ili sedmičnim dobrim maskama i ampulama. Takođe, ono što mi frizeri preferiramo je stavljanje proizvoda koji se zove "clir", a koji se nanosi na mokru kosu i drži 20 minuta, nakon čega je kosa sjajnija, a ovo istovremeno djeluje i kao zaštita. Slaba ishrana uvijek će se neminovno ogledati i na vašoj kosi.

Ukoliko ne unosite dovoljno proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B, gvožđa i biotina, normalno je da će i vaša kosa postati slabija.

Poznato je da toplota oštećuje kosu, pa je tako suviše tretmana za oblikovanje može učiniti tankom i oštrom, pogotovo na krajevima. Zato, ako ikako možete podesite fen ili presu na minimalnu temperaturu.

Odabir pravog šampona ključan je za dobro zdravlje vaše kose. Konsultujte se sa svojim frizerom u vezi s ovim pitanjem jer on najbolje zna šta će odgovarati vašem tipu kose.

Što se tiče nekih trendova koji će obilježiti predstojeću sezonu, to će definitivno biti kratke bob frizure, kao i paž. Biće aktuelan kraći paž, kao i onaj nešto duži do vrata sa ravnim linijama.

Ipak, duga kosa ni ove sezone ne izlazi iz mode, ali će sada biti u trendu i sa dubokim šiškama. Nakon tri godine šiške se opet vraćaju.

Kada su u pitanju nijanse - zlatna, puter plava, vanila plava, karamel, boja čokolade, med nijanse i kestenjaste biće hit sezone. Na neko vrijeme potisnuće bakarne i crvene tonove.

Nezaobilazne krupne lokne su definitivno hit ove jeseni, sa što većim volumenom.

Snježana Nišić,

frizer

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije