Ljepota

Milka Mrđa: U torbi nosim hiljadu sitnica

Milka Mrđa: U torbi nosim hiljadu sitnica
Milka Mrđa: U torbi nosim hiljadu sitnica

Milka Mrđa, portparol Instituta za javno zdravstvo RS, govoreći o poslovnom i privatnom modnom stilu kaže da garderobu prilagođava prilikama, ali da ipak najviše voli opuštene varijante, odnosno sportsku eleganciju.

"Sve zavisi od prilike, događaja i, naravno, u skladu s tim, prilagodim i garderobu. Najviše volim upravo te opuštene varijante, tu tzv. sportsku eleganciju. Volim farmerke i patike. U tome sam najslobodnija i najljepše se u toj odjeći osjećam", priča Milka.

Ipak, naglašava da joj uopšte nije problem da za potrebe određenih situacija "uskoči" i u cipele sa visokom potpeticom.

"Vodim računa da to što nosim bude udobno i da se dobro osjećam u tome što nosim. Volim prirodne materijale. Tokom ljeta sam vidjela puno djevojaka i žena koje nose sintetičke, maltene najlonske majice na plus 30! Zaista sam se pitala kako to ljudi mogu da nose? Lični stil je, nažalost, nešto što odavno nije važno, većina žena se ugleda na neku drugu, a modni uzor shvataju bukvalno, kao kopiranje, pa se onda desi da to što obuku izgleda katastrofalno", kaže Milka.

Iako prati modu koliko može, danas se, dodaje ona, zaista stvari mijenjaju iz časa u čas, pa što je danas moderno - vrlo brzo više nije.

"Ali nisam rob mode i nisam zagrižena kupoholičarka. Uzimam od mode ono što meni odgovara i što mi dobro stoji. Ne moram pošto-poto u svom ormaru imati nešto što je te sezone 'in' i to ne treba da ima potpis nekog poznatog dizajnera. Volim odjeću koju nudi 'P....S....', na primjer", kaže Milka.

Kada je u pitanju dekorativna kozmetika, najvažnije joj je da ima dobar i kvalitetan puder jer ima osjetljivo lice i na to ne žali da izdvoji novac.

 Što se tiče ostale kozmetike, kaže da se trudi da kupuje uglavnom kvalitetno.

"U torbi uvijek imam labelo, ogledalce, ključeve od kuće i još hiljadu sitnica", ističe s osmijehom Milka.

Što se tiče modnih detalja, ponekad odjevnu kombinaciju upotpuni maramom, ogrlicom, naušnicama...

"Ne trošim puno vremena na razmišljanje šta ću obući, uglavnom otvorim ormar i brzinski iskombinujem odjeću za taj dan. Bitno je da odgovara poslu koji obavljam. Naravno, situacija sa večernjim kombinacijama je potpuno drugačija", kaže Milka.

Kada je u pitanju novinarski posao, koji je radila prije posla portparola, kaže da se tu našla slučajno jer po zanimanju nije novinar.

"Nisam novinar po zvanju i u novinarstvu sam se našla slučajno. Davne 1996. godine jednoj od prvih lokalnih, privatnih TV stanica trebao je ženski spiker, odnosno prezenter vijesti. Kolega mi je ponudio da se prijavim na konkurs i prošla sam. Narednih šest godina sam pozdravljala građane sa malih ekrana, a nakon toga sam, spletom okolnosti, počela da radim i terenski dio posla, mada mi je uvijek ostao u srcu, i dan-danas je tako, taj spikerski dio novinarstva. A da nisam bila novinar bila bih, vjerovali ili ne, ljekar! Neostvareni san", kaže Milka.

Obavezne stvari u neseseru

Labelo

Rumenilo Bourjois

Puder Bourjois

Krema za ruke Nivea

Porodica na prvom mjestu

Milka Mrđa ističe da joj je porodica uvijek na prvom mjestu, te da dan završava igranjem sa djecom, a nađe i vremena za druženje sa prijateljima.

"Koliko god da je gužva i frka na poslu, sve to dođe i prođe, ali majka ste za cijeli život. Za dječje probleme morate biti tu 24 časa, oni ne znaju da vi u tom trenutku kad pozovu možda niste u mogućnosti da se javite. Oni smatraju da moram uvijek da se javim na telefon, da 'gasim požar'", priznaje Milka, naglašavajući da joj je suprug desna ruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije