Ljepota

Moderna i ženstvena kolekcija Karoline Herera

Moderna i ženstvena kolekcija Karoline Herera
Moderna i ženstvena kolekcija Karoline Herera

S čistim pristupom najnovijoj kolekciji koju je predstavila, kreatorka Karolina Herera je otkrila različite siluete koje su varirale od ravnog do A-kroja i ukrasila ih cvijećem i insektima.

Uz jednostavne linije koje izgledaju moderno, mladanački i ženstveno, Karolina je izjavila kako je važno da kolekcija izgleda elegantno, ali takođe i opušteno.

Koristila je bubamaru kao jednu od inspiracija za print ili broševe koji su ukrašavali neke od kreacija. Nova linija u kolekciji za predjesenju sezonu 2015. godine je donijela nekoliko komada od kašmira, poput kaputa od brušene kože ili bijele jakne s ušivenim krznenim dijelovima, što daje lijepe dnevne kombinacije koje mogu biti odlične i noću.

Modna kuća "Carolina Herrera" donosi i nekoliko formalnijih opcija poput haljine-košulje do poda koja je napravljena od čipke i organdija (krući poluravni material), a predstavlja jednostavnu ženstvenost.

Ovom novom kolekcijom koju je predstavila, Karolina je pokazala da je i dalje u vrhu svjetskih modnih dizajnera.

Njen modni razvoj je počeo kada je je imala trinaest godina i baka ju je povela na njenu prvu reviju visoke mode, Cristobala Balenciage. Danas je Karolina sinonim za šik i glamur.

Rođena u bogatoj venecuelanskoj porodici, Karolina nije uopšte poznavala žene koje ne nose potpisanu odjeću. Dobila je vaspitanje tipično za visoke društvene krugove. Međutim, kreiranjem je počela da se bavi tek u četrdesetim godinama. Tada se već preselila u Njujork i demantovala sve one koji su je smatrali damom iz visokog društa zalutalom u modu. Njena kompanija danas ima međunarodni renome i uključuje kolekciju visoke mode, žensku, mušku i kolekciju vjenčanica, parfeme, dekorativnu kozmetiku i aksesoar.

Karolina Herera je bila ekskluzivni kreator Džeki Onazis Kenedi u posljednjih dvanaest godina života nekadašnje prve dame, a oblači i druge slavne dame.

Što se tiče posla, Karolina insistira da ona i kolege rade tačno od devet do 17 časova, te smatra da je to vrijeme dovoljno da se obavi sve što treba.

"Volim ideju elegancije i zapleta, bez obzira na to da li je riječ o komadu odjeće ili parfemu. Međutim, taj zaplet mora da spolja djeluje potpuno jednostavno", kaže kreatorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije