Ljepota

Modni horoskop - pročitajte šta vam najbolje "leži"

Modni horoskop - pročitajte šta vam najbolje "leži"
Modni horoskop - pročitajte šta vam najbolje "leži"

Svakom znaku odgovaraju dvije boje. Jedna je boja duše, a druga je boja odjeće.

Takođe, prva djeluje na telo i na zdravlje, a druga na dušu, osjećanja i raspoloženje. Boju tijela primjenjujemo direktno na tijelo i u skladu s njom treba birati odeću, nakit i šminku. Dobrom stanju organizma pomoći će i konzumiranje hrane i pića odgovarajuće boje.

Bojom duše trebamo se okružiti u svom domu i radnom prostoru, kao i na otvorenom. Možemo je i zamišljati kad želimo da se opustimo, smirimo um i potstaknemo kreativnost.

OVAN

Boja tijela: Crvena - To je boja vatre, entuzijazma, aktivnosti, onih koji se ne boje novih izazova. Odjeća u crvenoj boji napuniće vas energijom i olakšati vam svakodnevne napore. Žene bi trebale da nose i crveni donji veš: bićete zavodljivije i lakše ćete osvajati. Ukrasite se rubinima.

Boja duše: Plava - Smiriće vaš nemir i impulsivnost. Odaberite je za dnevnu i spavaću sobu. Na radnom stolu ili na zidu u kancelariji uvek držite nešto plavo.

BIK

Boja tijela: Zelena - Najsvjetliji tonovi će vam pomoći da pronađete snagu i ravnotežu te da nadvladate umor. Osvježite garderobu jaknom ili sakoom u zelenoj boji, a kišobran iste boje naglasiće vaš pogled. Za posebne večeri odaberite smaragd.

Boja duše: Nebesko plava - Pronađite vremena i posmatrajte nebo, oslobodite maštu, provedite vikend na moru i prepustite se osjećajima koje budi more. Nebeskoplavi zidovi će vas dubinski opustiti.

 

BLIZANCI

Boja tijela: Siva - Sve nijanse ove boje ojačaće vašu koncentraciju i pridonijeti ispunjenju vaših ciljeva. Jakna boje leda uravnotežiće vašu tjelesnu energiju, a siva košulja izdužiti figuru. Za ukras koristite kamenje poput oniksa ili perle.

Boja duše: Ružičasta - Živahna i stimulativna, ova će vas boja ispuniti radošću i voljom. Kuću ukrasite jorgovanima ili ciklamama, ili ih poklonite prijateljima.

RAK

Boja tijela: Bijela - Ova prozračna boja učiniće atmosferu oko vas magičnom i nezaboravnom. Odjeća bijele boje, ili prirodnih tonova, najviše odgovara vašoj delikatnoj i šarmantnoj prirodi. Istaknite svoju prirodnu ljepotu perlama i belim koralima.

Boja duše: Modra - Ova boja mora i neba ispunit će vas nježnim osjećajima i učiniti vaš dom omiljenim sastajalištem prijatelja i porodice.

LAV

Boja tijela: Zlatna - Sunčeva svjetlost, izvor energije i života na zemlji, daje vam zdravlje, snagu i moć. Nabavite mnoštvo modnih dodataka u boji zlata: cipela, torbi i narukvica, a poigrajte se i ogrlicama i naušnicama.

Boja duše: Modra - To je hladna i umirujuća boja. Ako ne želite da obojite veće površine u stanu, nabavite slike ili ukrase te nijanse.

 

DJEVICA

Boja tijela: Smeđa - I tamni i svjetli tonovi ove boje obećavaju vam zdravo i snažno tijelo. Kako biste bili u skladu sa svojom živahnom prirodom, nosite modne dodatke od kože, maramu boje cigle i bež pantalone.

Boja duše: Narandžasta - U kancelariji koristite narandžaste predmete: podstaći će koncentraciju i društvenost. Ako spremate romantičnu večeru, ležerno razbacajte narandžaste jastuke po trosjedu i podu.

VAGA

Boja tijela: Roze - Delikatna i romantična, pozivaće vas na relaksaciju i odmor s partnerom. Odaberite nježne ružičaste haljine i košulje, a te tonove koristite i za šminkanje. Viseće ružičaste naušnice podićiće vam raspoloženje.

Boja duše: Bež - Nađete li se u sukobu s drugima, bež boja pružiće vam emotivni odmak od turobnih i snažnih osjećaja te odagnati ružne misli.

ŠKORPIJA

Boja tijela: Bordo - Zagasita crvena dovešće vas u energetsku ravnotežu. Bordo odjeća staviće vaše čari i strastvenost u prvi plan, a crvenkasti i purpurni tonovi naglasiće vašu senzualnost.

Boja duše: Žuta - Vesela žuta će vas učiniti vedrima i otvorenima i poboljšaće vaše raspoloženje. Kupite komad pokućstva ili stolnjak te boje.

STIJRELAC

Boja tijela: Plava - Tamna ili svijetla, opustiće vaše telo i ukloniti grčeve koje dugujete sedilačkom načinu života. Volite odjeću koja vam omogućuje slobodno kretanje pa ne možete pogrešiti s farmerkama i patikama. Ako želite da izgledate uistinu posebno, nosite tirkiz.

Boja duše: Crvena - U skladu s vašim elementom - vatrom, crvena će vam dati emotivnost, entuzijazam i želju za osvajanjem novih ciljeva. Neka barem jedan predmet u vašem stanu bude crven.

JARAC

Boja tijela: Crna - Zapravo je crna skup svih duginih boja: poslužiće vam kako biste pronašli sklad, sreću i osjećaj potpunosti. Elegantna crna zaokružiće vaš šarm i senzualnost, ali torba ili nakit neka budu neke živahne boje. Ako volite perle, neka i one budu crne.

Boja duše: Roze - Ova slatkasta boja potstiče vas na susrete s prijateljima i nesputano predavanje užicima. Uredite kuću koristeći mnogo različitih tonova ružičaste.

VODOLIJA

Boja tijela: Srebrna - Povezana s Uranom, planetom tehnologije i budućnosti, ova boja učiniće vas upadljivima i živahnima. Noseći srebrene i plastificirane materijale, uvijek ćete izgledati moderno i sklono inovacijama. Žene mogu da nose i srebrnu torbu, a muškarci kravatu.

Boja duše: Zelena - Pruža vam unutrašnju ravnotežu i otvara zonu srca. Ako se okružite zelenom, steći ćete mogućnost da lako izrazite osjećanja.

RIBE

Boja tijela: Ljubičasta - Hladna ljubičasta će vam pomoći da sačuvate dobru tjelesnu formu. Od sportske do elegantne odeće, uvijek birajte ljubičaste tonove koji će istaknuti senzualnu stranu vaše naravi. Torbe i nakit neka takođe budu ljubičasti.

Boja duše: Bijela - Njen sjaj će vas činiti smirenijima. Bijelom bojom osvježite prostore u kojima provodite dane; nabavite bijele stolnjake ili zavjese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije