Ljepota

Odlično pjevaju, ali su i modne ikone

Odlično pjevaju, ali su i modne ikone
Odlično pjevaju, ali su i modne ikone

One su talentovane i poznate u svijetu muzike. Međutim, okušale su se i u svijetu mode. Ovih pet pjevačica niže uspjehe na modnim pistama i polako stiču status modnih ikona.

Roisin Marfi je irska pjevačica koja je svoje muzičke početke doživjela u ranim devedesetim kao dio elektronskog sastava "Moloko".

Osim muzičkih ikona, nekoliko dizajnera je istinski ispunjavalo Roisin Marfi, sve su to snažna imena poput "Viviene Westwood", "Maisona Margiele" i "Viktora & Rolfa". Takođe, integrisala se i u komercijalnu modu kada je prije nekoliko godina sarađivala s kompanijom "H&M. Ipak, daleko je Roisin od komercijalnog. Najčešće se može vidjeti u robusnim haljinama, zanimljivim pokrivačima za glavu kao i cipelama koje se vežu oko gležnja.

Florens Velh za nju kažu da je kraljica vintidža. Ipak, nije oduvijek crvena Britanka bila modno-muzička senzacija. Na početku Florens je njegovala tombi stil, ali za transformaciju dječački nastrojene umjetnice pobrinula se kuća "Gucci".

Solanž Nouls je dugo bila u sjenci svoje sestre Bijons, a kada je konačno shvatila kako R'n'B nije muzički pravac u kojem će se nametnuti kao konkurencija, ona se okrenula modi. Pokrenula je liniju "Dereon", a kasnije je postala ambasador modne kući "Armani" i podlinije"Armani Jeans".

Koliko je mlađa sestra Nouls uticajna i u sportsko-modnoj kulturi dokazuje i činjenica da ju je brend "Puma" angažovao da im dizajnira liniju patika, a ovog ljeta izašla je i treća kolekcija. Solanž je rado viđen i čest gost mnogih modnih manifestacija.

Paloma Fejt je svoje muzičke početke doživjela 2007. godine. Sama Palomina pojava, žarkocrvena kosa i pin-up odjeća stavili su je na čelo najzanimljivije odjevenih pjevačica današnjice. Uske midi suknje, košulje s mašnom oko vrata, ali i puno pastelnih boja kombinovanih s cvjetnim i uzorcima voća istakli su Palomu kao vintaž ikonu današnjice.

Gven Stefani se u ranim devedesetim sigurno nije smatrala kraljicom stila. Ona je bila zgodna cura iz pop benda "No Doubt", a omiljeni odjevni komadi bili su joj martinke, tregeri na hlačama i krop topovi. Naziv njenog prvog albuma "L.A.M.B." poslužio je i kao ime za njenu prvu dizajnersku liniju koju je lansirala. Kolekcija je uskoro prikazana na Sedmici mode u Njujorku, a kao inspiracija su se nametnuli uticaji Jamajke i Japana. Brend "L.A.M.B." je postao platforma za brojne druge projekte, poput linije parfema i linije donjeg veša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije