Ljepota

Pravilo piramide: Trik koji koriste sve žene sa stilom

Pravilo piramide: Trik koji koriste sve žene sa stilom
Foto: Ilustracija | Pravilo piramide: Trik koji koriste sve žene sa stilom

Jednostavno modno pravilo piramide sastoji se od 6 nivoa, a svaka žena sa stilom zna da se u tim kombinacijama skriva formula za savršen izgled.

Pravilo piramide nije vezano samo uz prehranu, već i uz modu. Iako se svi razlikujemo po stilu odijevanja i svako defineše ''savršenstvo'' na svoj način, savršena formula za dobro odijevanje ipak postoji.

Pravilo piramide slijede sve žene sa stilom jer je jednostavno i na taj način osiguravaju da u svom ormaru pronađu sve što im treba za svaki dan.

Pravilo piramide se sastoji od 6 nivoa.

 Evo čime biste trebali “napuniti” svoj ormar.

1. Basic stvari – 35 odsto

Pod basic komade spadaju oni komadi odjeće koji se lako i lijepo kombinuju i idu uz većinu gardorobe. To su primjerice klasične bluze, crne hlače, bijela košulja, obične pamučne majice, traperice. Ti osnovni komadi trebali bi zauzimati 35 odsto ormara.

2. Casual odjeća – 20 odsto

Casual odjeća poput tenisica i majica trebala bi činiti 20 odsto vašeg ormara. To je odjeća i obuća koju koristimo vrlo često.

3. Poslovni look – 20 odsto

Klasična haljina na preklop ili sako odličan su izbor s kojim možete upotpuniti svoju garderobu. Takva vrsta odjeće koja se može koristiti za poslovne prilike trebala bi zauzimati 20 odsto vaše garderobe.

4. Sezonske stvari – 10 odsto

Četvrti i peti nivo piramide trebale bi sadržavati po 10 odsto svaka. Čertvrti nivo  čine sezonske stvari poput kupaćih kostima, zimskih kaputa ili espadrila.

5. Večernji izlazak – 10 odsto

Odjeća za večernje izlaske poput koktel-haljina ili cipela na visoku petu trebale bi činiti 10 odsto vaše garderobe.

6. Modni dodaci i nakit – 5 odsto

Modni dodaci i nakit, poput naušnica i remena, nalaze se na vrhu piramide, a trebali bi zauzimati tek 5 odsto vaše garderobe.

(NN/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije