Ljepota

Sedam make-up mitova u koje žene vjeruju

Sedam make-up mitova u koje žene vjeruju
Foto: Ilustracija | Sedam make-up mitova u koje žene vjeruju

Postoje brojni savjeti unutar beauty industrije koji su od velike koristi i koji su pomogli brojnim ženama.

Međutim, postoje i oni mitovi o šminkanju u koje većina žena i dalje vjeruje, a stvarno ne bi trebale.

1. Uvijek prvo morate nanijeti korektor ispod očiju.

Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redoslijedom. Ako želite uštedjeti na vremenu i ostvariti besprijekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.

S obzirom na to da se prah tokom nanošenja sjenila zna naći na drugim dijelovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji. Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite s vlažnom maramicom te onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalijepiti za korektor te se tako podočnjaci neće činiti tamnijima nego što jesu.

2. Tamne obrve svima dobro pristaju.

Guste i tamne obrve sve su popularnije, ali to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svako od nas ima različite obrve i tome se trebamo prilagoditi, a ne slijediti trendove.

Uvijek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali pretjerivati nemojte jer vaše obrve neće izgledati nimalo prirodno tada.

3. Nikad ne nanosite šminku prstima.

Mnogi ljudi ne vole dirati svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti klice i bakterije. Međutim, prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, prije nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste.

Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje tekuće podloge te kremastih proizvoda poput korektora i rumenila. Zbog tjelesne topline koju imaju, prsti pomažu pri blendanju podloge i pigmenta na jedan vrlo prirodan način.

4. Korektor uvijek treba biti svjetliji od tona kože.

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralizira crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s bijelom bazom minimalizira izgled bora.

Stoga birajte korektor ovisno o tome kakav izgled želite postići, a ne prema ovome mitu. Jer ponekad svjetlija boja nije najbolji izbor kada želite sakriti određenu nesavršenost.

5. Šminka je loša za kožu.

Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože.Međutim, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu prehranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke prije spavanja te često čišćenje make-up kistova.

Takođe, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne začepljuju pore te da koža ostane prozračna i nakon njihovog nanošenja.

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja.

Ništa ne traje zauvijek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci se mogu pokvariti.

Stoga povremeno provjerite datum isteka trajanja te je li proizvod promijenio miris ili boju.

7. Skuplja šminka je kvalitetnija.

Viša cijena proizvoda ne jamči i višu kvalitetu. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje šminke. Zapravo većina sastojaka u svim proizvodima je slična, bez obzira je li riječ o skupom ili pristupačnijem make-up brendu.

Imajte na umu i da je kraći popis sastojaka na proizvodu bolji od dužeg popisa.

(NN/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije