Ljepota

Svjetlana Prole: Ispunjena žena u svemu blista

Svjetlana Prole: Ispunjena žena u svemu blista
Svjetlana Prole: Ispunjena žena u svemu blista

Samopouzdanje, magično osjećanje koje vas, u zavisnosti od nivoa koji posjedujete, čini ili moćnim ili uplašenim, neprimjetnim.

Ne možete da kontrolišete niti zadovoljite sve. Ako upitate 30 ljudi šta misle o vama, velike su šanse da naiđete na 30 različitih stavova. Ne vezujte se za to šta druge misle ili govore o vama, već pronađite svoj lični stil, u svakom smislu, koji vam odlično pristaje i slijedite ga u potpunosti.

Vjera u sebe nije važna samo u privatnom životu, kada ste okruženi ljudima koje dobro znate ili onima koje usput upoznajete, već i u svijetu biznisa, kada treba da očarate i "kupite" ljude s kojima i za koje radite. Ne dozvolite da vam manjak samopouzdanja pokvari odnose u društvu, utiče na vaš intimni i profesionalni život, niti da vas spriječi u velikim planovima i odlukama.

Nabacite osmijeh na lice, držite siguran korak i prodoran pogled, ali, prije svega, vježbajte sebe iznutra. Osjetite, zaista, koliko vrijedite i drugi će vas zbog toga više cijeniti i uvažavati.

Iz perspektive modnog dizajnera, mogu reći da odijevanje sugeriše moć i uliva samopouzdanje. To je jedan segment samopouzdanja, a drugi je nehajan, nesvjestan. Možda ona doza samopouzdanja koja dolazi nesvjesno i kada nismo besprijekorno odjevene.

Ukoliko samopouzdanje emitujemo spontano, mislim da je to ono čime razoružavamo druge i što nas čini velikim.

Da bi žena zračila i zanosila svojim stavom, mora biti ispunjena na životnim poljima koja su u njenoj percepciji važna.

Mislim da je samo bitno da ste zadovoljni time za šta se opredijelite. Da li je to posao, karijera, porodica, a možda sve to zajedno. Lijepo je kad ste sigurni u nešto što želite. Takvim stavom naslućujemo i dozivamo sreću. Jasan životni stav nas čini sigurnim i samim tim jača naše samopouzdanje. Prosto rečeno, kada smo srećni mi zračimo i osvajamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije