Ljepota

Tri boje koje najbolje stoje plavušama

Tri boje koje najbolje stoje plavušama
Tri boje koje najbolje stoje plavušama

Ukoliko proučavate žene pored sebe (a znamo da proučavate), zasigurno ste vremenom primjetili da određene boje odeće mnogo bolje pristaju plavušama, neke brinetama, a neke crnkama. Ako ste ipak u dilemi što se svijetle kose tiče, izdvojili smo 3 boje koje najbolje pristaju ženama s plavom kosom.

Prirodne plavuše obično su žene sa svijetlom puti pa im pristaju kontrastni tonovi poput jarke, dominantne crvene boje ili kobaltno plave, a izvrsno (zbog male doze glamura) izgledaju i u komadima metalik sjaja. Nježno roza možda nije kontrastna no izgledaće dobro jer će samo naglašavati vašu svijetlu put i kosu te odavati utisak nježnosti i blage prirode.

Isti efekt bi mogla imati i bijela, ali ne od glave do pete.

Jarko crvena

Svijetla kosa, zavodljivi crveni ruž na usnama i mala ili maksi crvena haljina oduvijek su simbol za glamur i seksepil. Nije tajna da crvena boja najbolje pristaje upravo plavušama, a takva vizija žene simbol je neke zamišljene femme fatale još od nekih davnih dana modne istorije.

Metalik sjaj

Kao i crvena boja, zlatni ili srebrni sjaj i šljokice takođe najbolje izgledaju na ženama svijetle kose jer djeluju nekako glamuroznije i ženstvenije te pomalo dekadentno. Srećom pa su komadi s metalik sjajem jedan od najvećih trendova ove sezone.

Nježna ružičasta

Plavuše u svijetlorozim odjevnim komadima uvijek deluju mnogo nežnije, ženstvenije i blaže od žena s drugom bojom kose, čak i pomalo eterično. S nježnom, puderastom nijansom ružičaste teško ćete pogrešiti imate li svijetlu kosu.

(Elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije