Ljepota

Usporite rast dlačica nakon brijanja

Usporite rast dlačica nakon brijanja
Usporite rast dlačica nakon brijanja

Iako je depilacija i dalje popularna metoda za uklanjanje dlačica, brijanje još nije otišlo u zaborav.

Mnoge žene se i dalje briju, jer je to i dalje među najlakšim i najbržim načinima za uklanjanje neželjenih dlačica. Međutim, veliki problem kod brijanja i razlog zbog kojeg žene prelaze na depiliranje, jeste brz rast dlačica.

Na našu sreću postoje trikovi koji nam mogu pomoći da usporimo njihov rast, pogledajte koji su to!

Piling kože: Da biste uspjeli da uklonite dlačice tik blizu korijena i samim tim produžili trajanje njihovog rasta, potrebno je da pripremite kožu prije brijanja i to uz pomoć pilinga. Možete iskoristiti bilo kakav “uradi sama” piling ili kupiti neki u prodavnici, ali je najlakše iskoristiti morsku so. Kako se uglavnom brijemo tokom tuširanja, jednostavno na mokru kožu stavite malo morske soli i kružnim pokretima masirajte predio koji hoćete da obrijete, u većini slučajeva na noge. Na ovaj način ćete ukloniti mrtve ćelije sa kože, a brijač će vam bolje ukloniti dlačice.

Otvorite pore na koži: Koža je tokom dana izložena svakakvoj prljavštini, što od odjeće, što od prljavog vazduha. Pored toga, koža ispušta prirodna ulja koja hidriraju kožu, ali upravo ona uz dodatnu prljavštinu čine brijanje težim, odnosno dlačice ne možete da uklonite skroz kako treba. Da biste uklonili ovaj problem, napunite kadu sa toplom vodom i uđite u nju na nekoliko minuta (ili koliko već želite da odmarate). Topla voda će omekšati kožu i otvoriti poru, pa će na taj način dlačice potpuno “izaći” i moći ćete bolje da ih uklonite.

Obavezno nanošenje pjene ili gela: Nije nelogično što muškarci koriste pjene za brijanje i razne gelove da bi bolje obrijali svoju bradu. Zašto onda da i mi ne koristimo takve preparate, još postoje i posebno napravljeni za žene. Kao i u prethodnoj stavci, mekana koža je mnogo bolja za brijanje, a to upravo čine pjena i gel za brijanje. Oni zadržavaju vlažnost i na taj način kožu čine mekšom, pa je samim ti i uklanjanje dlačica lakše i bolje, a njima će trebati duže vrijeme da izrastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije