Ljubav i seks

Tri mudra savjeta kako održati brak

Tri mudra savjeta kako održati brak
Tri mudra savjeta kako održati brak

Važno je da i nakon izrečenog "Da" osobi za koju ste se odlučili vjenčati ostavite dovoljno prostora kako bi se i dalje mogla razvijati i uživati u stvarima koje ju ispunjuju.

Sada ste zajednica i jedino kroz kompromise možete opstati. Ako je vaš suprug prije braka imao dan za nalazak s drugovina na fudbal ili kavi, to treba i dalje da održava, sigurno će i on tada imati razumijevanja i za vašu kavu s prijateljicom, odlazak u kupovinu ili fitnes.

Važno je samo da stvari ne odu u pogrešnom smjeru, jer ste sad zajednica i tako trebate dijelovati.

Važno je da budete dostupni ukoliko ćete jedno drugo trebati. Uživajte dok ne dobijete djecu, jer će tada trebati puno više kompromisa.

Važno je dobro procijeniti vrijeme za razgovor. Znamo da svi misle da treba izbaciti sve iz sebe pred voljenom osobom, u stvarnosti je ipak malo drugačije, vodeći stručnjaci u ovom području napominju da trebate voditi računa kada je vrijeme za koje stvari. I sami vjerovatno shvatate da ne treba spominjati probleme za vrijeme romantičnog razgovora.

Budite veseli i optimistični, to će se sigurno svidjeti vašem partneru, uvijek se nađe način za izlazak iz teške situacije.

Nemojte burno reagovati - svađa je teška onda kada ni jedan partner ne želi popustiti.

Postoji trenutak kada znate da vaš partner nije u pravu, neljubazan i nije fer, ali u žaru trenutka nećete postići ništa razgovorom. Jednostavno pustite da se strasti smire, i tada na fin i ljubazan način probajte reći svom partneru u čemu je pogriješio, piše Ženski kutak.

Sve što trebate učiniti jeste da ostanete smireni u svim situacijama, ovo će pomoći i vama i partneru da održite svoju vezu s puno razumijevanja.

Kad je jedan od partnera smiren i ne reaguje na svađu, tada i druga strana brže shvati da se sve može riješiti razgovorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije