Horoskop

Modne greške koje visoki muškarci treba da izbjegavaju

Modne greške koje visoki muškarci treba da izbjegavaju
Modne greške koje visoki muškarci treba da izbjegavaju

Istaknite svoju izduženu figuru na pravi način i nemojte da upadnete u sljedeće modne zamke.

Kad ste visoki, imate neke očigledne prednosti: odmah će vas izabrati za košarkašku ekipu, a ne morate ni da brinete da li je djevojka koja vam se dopada viša od vas, prenosi menshealth.rs.

Međutim, kad je u pitanju moda, morate da imate na umu nekoliko stvari kako biste izbjegli najčešće greške koje prave visoki muškarci:

NOŠENJE PREVELIKE ODEĆE

Postoje brojni razlozi zbog kojih je potrebno nositi skladno skrojene košulje. "Potrebno je izbjeći nošenje košulja sa preširokim kragnama, uskim ramenima i kratkim rukavima koji će uticati na to da izgledate još više i neskladnije", kaže stilista poznatih Majkl Fišer.

Zato je bolje da uložite dodatni novac u kupovinu kvalitetne košulje skrojene po vašoj mjeri. Izgledaće skladno i kao da je rađena samo za vas, pa će se uloženi novac definitivno isplatiti.

PREKRATKA KRAVATA (ILI PREDUGAČKA)

Dužina vaše kravate bi uvek trebalo da blago dodiruje vrh vašeg kaiša. Ukoliko je duža ili kraća upropastićete čitav izgled i pored ogromnog napora. Kupite kravatu koja će vam dobro pristajati ili već postojuću prilagodite kako bi istakli dužinu vašeg torza.

KUPUJETE ODEĆU ZA KRUPNE I VISOKE

Kupovinom odeće koja je namjenjena isključivo krupnim muškarcima nećete ostvariti željeni rezultat. Komadi poput širokih pantalona ili preglomaznih košulja su nešto što vam definitivno neće trebati. Ukoliko ste visoki, ali ne i previše krupni, postarajte se da nosite odjeću prikladnu vašoj građi, umjesto da izgledate kao muškarac sa poznatih slika o velikoj transformaciji tijela nakon dijeta.

NOŠENJE ODEĆE SA VERTIKALNIM PRUGAMA

Budite oprezni sa vertikalnim prugama, pogotovo kroz nošenje formalnih košulja i odjela. Stilisti vjeruju da prugasti print samo dodatno naglašava visinu i sveukupan izgled muškarca. Suptilan mikroprint i teksture su ono što vam treba i obavezno izbjegavajte print koji će vašu figuru još više izdužiti.

NE EKSPERIMENTIŠITE PREVIŠE SA PRINTOM

Budite selektivni i oprezni kada birate odjeću sa printom. Iako su upečatljivi printovi sveprisutan trend u današnjoj muškoj modi, oni mnogo bolje izgledaju na nižim muškarcima. Zato se držite klasičnih stvari i kariranog printa. Horizontalne linije su takođe odlične jer kreiraju vizuelni balans tijela.

UVIJEK USKLADITE NOŠENJE KAIŠA, CIPELA I ODEĆE

Miješanje umjesto pukog uklapanja stvari je dobra stvar. Nošenje monohromnih komada od glave do pete će takođe uticati na vaš vizuelni izgled dodatno vas izdužujući. Nošenje kaiša koji se dopunjuje sa vašim cipelama, a koji je u kontrastu sa bojom vašeg odjela, uticaće na kreiranje linije na struku koja će vam dati skladan izgled.

Nošenje dve kontrasne boje, recimo teget odela i smeđih cipela i kaiša, kreiraće efekat segmentacije i skraćivanja vaše visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije