Putovanje

Dio Venecije od sada možete ponijeti kući

Dio Venecije od sada možete ponijeti kući
Foto: N.N. | Dio Venecije od sad možete ponijeti kući
N.N.

Potpuno nova kolekcija suvenira koju je kreirao dizajnerski studio “Pieces of Venice“, pretvara stare materijale kao što je drvo nekadašnjih ponti u dizajnerske suvenire za djecu i odrasle.

“Naš cilj je održavanje tradicije, a time i očuvanje identiteta Venecije i prenošenje starih sjećanja reciklažom i ponovnim korišćenjem građevinskih materijala“, kaže Karin Fribel, članica dizajnerskog studija. 

Igračke, kaleidoskopi i propeleri, kao i mnogi drugi komadi tradicionalne Venecije biće u ponudi. Na primjer, propeler Elika Dorsoduro 2 dizajnirao je Lućijano Marson, a na njemu je utisnuta adresa Punte dela Dogana, najvjetrovitijeg mjesta u Veneciji, koje je bilo savršeno za pokretanje propelera. 

Suveniri još nisu dobili svoje prodajno mjesto u Veneciji, ali se mogu kupiti putem interneta. Najjednostavniji suvenir jesu sirove ploče koje se ugrađuju kao građevinski materijali, a mušterije same mogu naručiti izradu suvenira po želji. 

Dio profita ide zadrugama u socijalnom sektoru, koje zapošljavaju osobe sa invaliditetom i zatvorenike, koji često pomažu u proizvodnji ovih suvenira, piše "Lonely Planet", prenosi B92.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije