Putovanje

Luksuzni hoteli u kojima odsjedaju poznati (FOTO)

Luksuzni hoteli u kojima odsjedaju poznati (FOTO)
Luksuzni hoteli u kojima odsjedaju poznati (FOTO)

Ekskluzivni hoteli se razlikuju po lokaciji, funkciji i dizajnu, ali svi imaju jedinstven stil i standarde koje cijene čak i poznate ličnosti.

Jedno od najromantičnijih mjesta na Zemlji je Positano. Ovo slikovito selo na Amalfi nalazi se na brdu, skriveno u azurnom Mediteranu. Ovdje se nalazi šarmantan hotel La Sirenuse, koji održava atmosferu tradicionalnog italijanskog "pansiona", tako da zaista izgleda luksuzno. Prije nekoliko godina, režiser Norman Džejvison snimao je ovdje film “Only You” u kom glumi Robert Dauni Jr. i Marisa Tomei.

Njujorški Greenwich Hotel je suština ovog kosmopolitskog grada. Nalazi se u elitnom naselju Tribeca. Svaka od 88 soba je individualno uređena i ukrašena luksuznim predmetima iz cijelog svijeta. U elegantnom foajeu možete sresti Robert de Nira i Dženifer Lorens.

Kada hotel postane privatni studio za snimanje i nudi pogled na egzotične biljke i široke plaže može se pretpostaviti da ovdje borave najveće muzičke zvijezde. Ako ste riješili da posjetite Jamajku... Egzotični bungalovi u Resorcie Geejam morate posjetiti. Ovdje odsjedaju Rijana i Gven Stefani.

Kao što je poznato, Bred Pit i Anđelina Džoli su se zaljubili u Francusku. Postali su čak i vlasnici impresivne imovine sa privatnim vinogradom. Kada putujete, zaustavite se u Chateau de la Couronne u zapadnoj Francuskoj. Britanski dnevni list The Guardian  je opisao kao mjesto sa top 5 "kuća" za iznajmljivanje u Francuskoj. Kuće izgledaju kao dvorci iz bajki, a iza zidova se krije savremeni luksuzni namještaj.

Legendarni Le Bristol u Parizu od svog osnivanja 1925. godine, je ugostio mnoge poznate ličnosti i moćnike ovoga svijeta. Ovo mjesto je veoma ekskluzivno, ne samo zbog komšiluka, već i zbog svog šefa Erik Desbordesa koji je 2013. primio Michelin zvjezdicu.

Brazilski hotel Ponta dos Ganchos imao je zadovoljstvo da ugosti mnoge poznate zvijezde, a jedna od njih je Bijonse. Pored luksuznog nameštaja i fantastične lokacije, u blizini se nalazi farma ostriga.

Vraćamo se starom kontinentu sa londonskim hotelom Claridge's, gdje zaista možete osetiti atmosferu britanske više klase. (Postoji čak i dvorana!) Poznate osobe iz Britanije se ovde osjećaju kao kod kuće. Na listi gostiju nalazimo Kejt Mos, Kejt Vinslet i Popi Delavinj.

Afričkoj savani, sa privatne terase, gosti se mogu diviti iz Signita Serengeti House u Tanzaniji. Možete je iznajmiti (kao što su to uradili Džastin Timberlejk i Džesika Biel za svadbeno putovanje) i uživati u luksuzu u blizini egzotične flore i faune.

Ako mislite na apsolutni luksuz, onda nam na pamet pada Jade Mountain hotel na karipskom ostrvu Sveta Lucija. Hotel je otvoren prema moru, a svaki apartman ima privatni bazen. Ovo je omiljeni hotel sestrama Olsen.

Ekscentrični dizajn Tschuggen Grand Hotela u švajcarskim Alpima je djelo čuvenog arhitekte Mario Bote. Moderan i savremen hotel je uređen u tradicionalnom enterijeru u planinskom stilu. Nalazi se na preko 1800 metara nadmorske visine i objekat ima odličan spa i svoju žičaru, a koriste ga Vojvoda i Vojvotkinja od Kembridža.

Na kraju smo se vratili u London. Ovaj put u hotel The Connaugh u elegantnoj okolini Mayfair-a. Čuveni Mount Street, gdje se nalazi hotel je poznat po svojim ekskluzivnim buticima, koje često posjećuju gosti hotela, među njima Gvinet Paltrou, Tejlor Svift i Kameron Dijaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije