Putovanje

Najbolje destinacije u Evropi (nastavak)

Najbolje destinacije u Evropi (nastavak)
Foto: Ilustracija | Najbolje destinacije u Evropi (nastavak)

Pogledajte pet najboljih destinacija za 2017. godinu koju je sastavio vodeći svjetski turistički vodič "Lonely Planet".

5. Lids, Engleska

Sjeverni "rođak" Mančestera je u prethodnoj deceniji sebe deklarisao kao mjesto za ljubitelje zanatskog piva, značajni umjetnički centar i vrhunsku destinaciju za noćne ptice. Zahvaljujući razvitku, centar rađen u viktorijanskom stilu pretvoren je u dio grada modernog izgleda s modernim buticima, inovativnim kafanama i restoranima, a turisti koji traže alternativu Londonu sve češće ga posjećuju.

4. Sjever Crne Gore

S obzirom na veliki broj kruzera koji ulaze u Bokokotorski zaliv, nećete pogriješiti ni ako se odlučite na neko priobalno mjesto. Ali za one koji ne žele gužvu, tu je sjever Crne Gore. Lovci na avanture mogu da splavare Tarom, najdubljim kanjonom Evrope, ili da posjete planinu Durmitor.

3. Galicija, Španija

Na stotine hiljada ljudi svake godine posjeti ovu špansku oblast na krajnjem sjeverozapadu na putu ka Santijago de Komposteli. Galicija, koja je skoro pa zemlja za sebe, posjeduje sopstveni jezik, istoriju i muziku, a tamo se mogu vidjeti i građevine vijekovima stare. Posjeduje preko hiljadu kilometara obale duž koje su smješteni ribarski gradići i stotine plaža. 

2. Gotland, Švedska

U pitanju je zaista poseban, a pomalo i neočekivan dio Švedske. Ovo najveće švedsko ostrvo je najsunčanije mjesto u zemlji i smatra se njenom istorijskom prijestonicom. Takođe, posjeduje najveći broj restorana po glavi stanovnika nego bilo koji drugi grad Švedske.
Drevno ostrvo Baltika poseduje i zaista očaravajući krajolik s misterioznim šumama, ribarskim selima i mirnim peščanim plažama. 


1. Zagreb, Hrvatska

Zagreb je kombinacija austrougarskih trgova, koje posjećuju mnogi koji baš tu obožavaju da piju kafu, i brutalističke arhitekture, ulične umjetnosti i urbane regeneracije.
 


Klik za prethodnih pet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije