Putovanje

Upoznajte 7 najskupljih mjesta na planeti (FOTO)

Upoznajte 7 najskupljih mjesta na planeti (FOTO)
Upoznajte 7 najskupljih mjesta na planeti (FOTO)

U odnosu na cijenu iznajmljivanja nekretnina, cijene espreso kafe i večere u restoranu brze hrane, napravljena je lista sedam najskupljih gradova na planeti za život. Važno je napomenuti da su, i pored skupoće, stanovnici tih gradova zadovoljni i srećni jer imaju šansu da obezbijede svoju budućnost.

Litar benzina u Kopenhagenu, glavnom gradu Danske prelazi 1,7 evra, dok dnevne novine koštaju oko 3,6 evra. Hamburger je čak 8,6, a espreso kafa pet evra. Mjesečna kirija za iznajmljivanje luksuznog apartmana košta 2.370 evra.

U Luandi u Angoli hamburger može koštati čak 15 evra. Kirija u ekstravagantnom stanu sa dvije spavaće sobe ide čak do 6.000 evra, a šoljica espreso kafe je 3,5 evra.

U ovom Hong Kongu najumjerenije su cijene brze hrane. Za 3 evra možete dobiti bilo šta sa menija. Kafa je 4,3 evra, litar benzina 1,5, a stanarina 3.700 evra. Dnevne novine koštaju gotovo 4 evra.

Kafa za ponijeti u Moskvi košta čak 6 evra, a dnevna štampa blizu 8,6 evra. Mjesečna kirija iznosi oko 3.100 evra.

U Cirihu za hamburger treba odvojiti više od 8,5 evra, za dnevne novine 2,5, a za kafu 4,3 evra. Stanarina iznosi oko 2.500 evra.

Još jedan grad u Švajcarskoj našao se na ovoj listi. U Ženevi stanarina košta više od 3.500 evra, benzin 1,3, hamburger 8,6, a dnevne novine 3,4 evra.

Dnevna štampa u Tokiju košta čak 4,7 evra, espreso kafa blizu 6 evra, koliko i jedan čizburger. Litar benzina Japance u Tokiju košta 1,7 evra, a luksuzni stan 3.800 evra.

(N.N/SuperOdmor.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije