Recept

Obavezno probajte salatu od patlidžana

Obavezno probajte salatu od patlidžana
Obavezno probajte salatu od patlidžana

Plavi patlidžan, koji u marketima možete naći tokom cijele godine, sada je u punoj sezoni i njegova cijena je najpovoljnija. Razlog više da se ovo lagano i niskokalorično povrće što više konzumira. Salata od patlidžana svakako će biti među vašim omiljenim receptima, a razlog više je što može stajati u frižideru i nekoliko dana.

Salata od patlidžana, sastojci za 6 osoba

    2 komada plavog patlidžan

    700gr kiselog vrhnja

    4-5 kašika jogurta

    2-3 čena bijelog luka

    polovina vezice persunov list

    4-5 kašika ulje za przenje

    so

    sjeckani orasi po volji

 

Priprema

 

    1.Ogulimo plavi patlidžan i narežemo na tanke kolutove.Posolimo i ostavimo malo da odstoje,brišemo kuhinjskom krpom i przimo u tavi sa malo ulja (dobro je da je tava od teflona). Proprzeni patlidzan vadimo u posudi .

    2. U dublju posudu pripremamo fil :stavimo kiselo vrhnje,dodamo jogurt i sitno sjeckani bijeli luk,posolimo i promješamo. Nasjeckamo sitno persunov list a zatim slažemo salatu.

    3.U posudu za serviranje stavimo kolutove plavog patlidžana,nanosimo sloj fila i pospemo persunov list (zavisno od veličine posude odredite koliko puta redate patlidžan i vrhnje).Salatu zavrsimo sa filom od vrhnja.

    4.  Po površini pospemo nasjeckane orahe. Ako volite da je servirate u plitku posudu plavi patlidzan režete na kriskice po duzini .

 

Posluživanje

 

Sluzi se rashladjena kao predjelo (za odrasle moze uz časicu rakijice) a može i kao večera -po volji !!! DOBAR APETIT !!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije