Zdravlje

Limun lijek protiv raka

Limun lijek protiv raka
Limun lijek protiv raka

Limun kao lijek protiv raka jeste jedna od najnovijih vijesti iz savremene medicine.

Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvjek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi, piše Priroda leči sve.

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lijek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vijekovima u nazad.

Bijeli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog lijeka, nastalog prije više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora.

Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog crijeva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj - poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretežno zbog C vitamina). Zeleni čaj sa limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutralise otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospješuje sagorijevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cijele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiću razmjenu kiseonika u tijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije