Zdravlje

Sportisti su laki za saradnju

Sportisti su laki za saradnju
Sportisti su laki za saradnju

Bojan Trkulja, bivši fudbaler, odlučio je poslije profesionalne igre na terenima karijeru nastaviti kao fitnes trener, a nedavno se ovaj Beograđanin preselio u Banjaluku, gdje trenira mnoge poznate i nepoznate.

Kaže da se oduševio upornošću koju Banjalučani pokazuju na treninzima.

"Trenirao sam ljude svuda po svetu i najiskrenije da vam kažem, na jače i otpornije od Banjalučana nisam nigde naišao", govori Trkulja.

Na njegovim treninzima su "liniju zatezali" i manekeni i modeli kao što su Duško Vukosavljević i Jelena Kikić, ali ipak najviše sportisti.

"Kroz moje treninge su prolazili, a prolaze i dalje istaknuti sportisti. Većinom se radi o fudbalerima, a samo neki od njih su Dejan Milovanović, bivši kapiten Crvene zvezde, Miloš - Čava Dimitrijević koji trenutno igra u Sidneju, a svojevremeno je dok smo radili igrao za francuski Nant i ruski Kijev, Stefan Cebara, fudbalski reprezentativac Kanade, Kaluyituka koji je prvi strelac katarske Premijer lige, te mnogi atletičari Partizana. Tu su, takođe, i Marko Perić, futsal reprezentativac Srbije i član futsal tima Lacio, te Marko Pršić i Borko Surudžić, oba članovi futsal reprezentacije Srbije sa zavidnim inostranim karijerama", govori Trkulja.

On je kao fudbaler jedno vrijeme proveo u Kataru gdje je igrao u njihovoj Premijer ligi, a ujedno je radio i privatne treninge.

"Znao sam spremati i dovoditi u formu i igrače protivničkih timova", kroz smijeh priča Trkulja.

Sa poznatim ličnostima kaže nije teško raditi jer su to profesionalci i treninzima pristupaju kao nezaobilaznom dijelu posla.

"Nema tu razmaženosti i izvolevanja. Sportisti su svesni koliko odricanja, truda i rada moraju uložiti ako žele vrhunske rezultate", kazao je Trkulja.

Kaže kako se njegovi treninzi rade isključivo pojedinačno jer to daje najbolji efekat, a traju samo od pola sata do 45 minuta.

"Ne može se porediti pojedinačni trening gde se posvetiš samo jednoj osobi s onim treninzima gde radi 20-30 osoba odjednom. Takođe, ovako upoznaš svaku osobu posebno pa joj se lakše može prilagoditi program", kaže on.

Trkulja svoje treninge sprovodi pomoću sprave "Miha bodytec" za koju kaže da se radi o naprednoj tehnologiji električne stimulacije mišića pri treninzima koju koristi većina svjetskih sportskih zvijezda.

"Sistem je sposoban da veoma dobro trenira sve mišiće, čak kad stojimo ili ležimo. Izbegavaju se dugi treninzi, niti su potrebni", dodaje Trkulja.

Savjeti za fit izgled

- raznovrsni obroci i kvalitetna ishrana

- ne miješati proteine i ugljikohidrate

- ne jesti poslije 18 časova

- fast food zaboraviti

- redovno trenirati

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije