Zdravlje

Spriječite nadimanje pomoću ovih namirnica

Spriječite nadimanje pomoću ovih namirnica
Spriječite nadimanje pomoću ovih namirnica

Osjećaj nadutosti u želucu i gasovi, mogu da budu vrlo neprijatni. Na sreću, postoji mnoštvo prirodnih načina da to uspješno prebrodite...

Čajevi

Pripremite jači čaj od kamilice ili nane, dodajte malo meda i limuna, pa lagano pijuckajte. Čaj od đumbira takođe je djelotvoran. Isjecite četiri do šest kolutića, prelijte sa 3 dl ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 10 minuta. Zasladite medom i pijte prije ili poslije jela radi boljeg varenja.

Sjemenke

Možete pojesti kašiku sjemenki kima ili od njih napravite krekere, pa ih jedite kada god osjetite nelagodu i probleme sa varenjem. Kašika sjemenki anisa takođe je djelotvorna protiv grčeva i gasova.

Limun

Ujutro, na prazan stomak, popijte čašu tople vode sa jednom do dvije kašike iscjeđenog limuna. Ovaj napitak je zdrav i puni organizam energijom, uspostavlja dobro varenje i pomaže u mršavljenju. Možete da pripremite i sok od limuna i sode bikarbone. U čašu prvo iscjedite limun i dodajte kašičicu sode bikarbone. Mješavina će početi da pjeni, pa u nju sipajte vodu. Sve dobro izmješajte da se soda bikarbona rastvori, a onda polako pijte.

Bundeva

Od sada pa do kraja zime jedite pečenu ili kuvanu bundevu, kada osjetite nadimanje. Jedna šolja dnevno dovoljna je da reguliše rad organa za varenje, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije