Život

Banjalučanin Slavko Crnić 40 godina jede sirovu hranu

Banjalučanin Slavko Crnić 40 godina jede sirovu hranu
Banjalučanin Slavko Crnić 40 godina jede sirovu hranu

Mnogi ljudi ne bi mogli ni da zamisle život bez sira i mesa. Ipak, danas je sve veći broj onih kojima rerna i šporet ne trebaju.

Banjalučanin Slavko Crnić, već 40 godina jede prijesnu hranu.

Neki stručnjaci tvrde da osobe koje većinom unose svežu, sirovu hranu mogu izgledati i do 20 godina mlađe u odnosu na stvarnu starost. Jedenje sirove hrane postalo je veliki trend, ali ne bez razloga.  Naša tijela su „dizajnirana“ da vare neobrađenu hranu i zato je sve više stručnjaka preporučuje.

Tijelo kuvanu hranu doživljava kao otrov. Kuvanje uništava najvažnije hranljive sastojke, vitamine i žive enzime sa kojima se obavlja probava, i potpuno mijenja hranu tako da tijelo ne može da je prepozna kao hranu i doživaljava je kao toksin od koga treba da se brani.

Zagovornici ovog načina ishrane navode mnoštvo pozitivnih ucinaka koje su osjetili za fizičko i psihičko zdravlje, a novi pravac je trpeza sa sirovom ili prijesnom hranom (raw food), koja je prvo uzela maha među zagovornicima zdravog nacina života u svijetu, da bi ubrzo stigla i na naše prostore. 

Da li bi sirova hrana mogla da vam omogući da dodete do savršenog zdravlja, ili bi mogla da vas odvede stranputicom do neuhranjenosti saznajte u emisiji ''Pomalo lično'' u kojoj je je Slavko Crnić iz Banjaluke, koji više od 40 godina jede prijesnu hranu, govorio o sirovoj hrani i nacinu ishrane.

Odgovore na pitanja kako se promjena ishrane manifestuje na vas organizam, psihičko stanje, spoljašnji izgled potrazite u emisiji ''Pomalo lično'' na talasima Nes radija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije