Život

Beba spasena poslije 8 dana, nakon što je živa zakopana

Beba spasena poslije 8 dana, nakon što je živa zakopana
Beba spasena poslije 8 dana, nakon što je živa zakopana

PEKING - Jedna beba iz Kine, koja je živa sahranjena, spasena je poslije osam dana provedenih pod zemljom, objavili su danas kineski mediji.

Roditelji su ostavili dječaka, rođenog sa zečijom usnom, u jednom udaljenom selu u južnoj provinciji Guandži, gdje su ga poslije dva dana u kartonskoj kutiji sahranili rođaci, koji su vjerovali da je preminuo.

Međutim, kišnica i vazduh su uspjeli da prodru u kutiju, zakopanu u plitkom grobu, navodi se u izvještaju Guandži onlajn njuza.

Dječak je pronađen nakon što ga je jedna žena čula kako plače dok je brala ljekovite biljke.

"Pet osoba, uključujući tri rođaka, uhapšeni su pod sumnjom za ubistvo", javila je kineska televizija ČTV.

Dijete sa invaliditetom može da bude veliki teret za porodice u Kini, u pogledu finansija. Mnoge bebe bivaju napuštene jer roditelji ne mogu da priušte skupo liječenje i specijalno obrazovanje, navode zvaničnici, a prenosi AFP.

Stroga pravila vezana za planiranje porodice u Kini, takođe, mogu da budu jedan od faktora, iako politika jednog djeteta dopušta roditeljima da imaju još jedno dijete, ukoliko prvorođeno ima invaliditet.

Pravila vezana za jedno dijete su krajem 2013. ublažena, pa parovi mogu da imaju dvoje djece ukoliko je najmanje jedan roditelj jedinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije