Život

Bebina soba kao iz bajke

Bebina soba kao iz bajke
Bebina soba kao iz bajke

Dječja soba svima je najdraža i najveselija prostorija u kući ili stanu.

To je mala oaza naših klinaca, njihovo utočište, mjesto gdje uče prva slova, upoznaju prve bajke, čuvaju svoje najdraže igračke i, naravno, mjesto za koje će ih vezati brojne uspomene iz djetinjstva kada jednom i oni budu veliki.

Prvo, čestitam svima onima koji čekaju bebu i uskoro postaju roditelji.

Evo nekoliko savjeta kako da uredite bebinu sobu da bi i vama i njoj bilo što ugodnije vrijeme provedeno u njoj, a to je, vjerujte mi, puno, puno vremena.

Dakle, krevetac ćete sigurno imati, a druga po važnosti stvar je ormar sa mnogo polica. Beba jeste mala, ali ima i te kako mnogo stvari.

Zgodno je imati i kofice u kojima ćete držati sitnice, čarapice, siperčiće, plišane igračkice...

Stolić za presvlačenje je korisna stvar, ali se koristi godinu, dvije pa negdje i nije isplativ, ali možete improvizovati tako što ćete ormarić ladičar sa gornje strane obložiti spužvom i dobiti jako praktičan stolić za presvlačenje.

Soba svake bebe treba da je bogata dnevnom svjetlošću, ali vodite računa da imate gusti paravan ili roletne da bi vaša beba imala dobar san i po danu.

Za noćno svjetlo potenciometar na prekidaču, lampa prigušene svjetlosti ili mala svjetiljka za utičnicu će vam biti neophodni kod noćnog ustajanja.

I na kraju, ali takođe važan detalj su lijepo usklađene boje u sobi. Budite veseli i kreativni u izboru boja, sa nježnim nijansama kombinujte detalje žarkih tonova.

Djeca vole šarenilo i njihove okice će već od prvih mjeseci istraživati po namještaju i zidovima.

Uz malo mašte i truda možete sami oslikati zidove bebine sobe. Motivi na zidu mogu biti Diznijevi likovi, cvjetići, morski svijet, a sve ovo može doprinijeti da vaša beba ima sobu iz bajke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije