Život

Biciklima otišli na Ostrog za oboljelog prijatelja

Biciklima otišli na Ostrog za oboljelog prijatelja
Biciklima otišli na Ostrog za oboljelog prijatelja

BANJALUKA - Danijel Lovrić (27) i Miloš Jeličić (20) iz banjalučkog naselja Dragočaj uputili su se biciklima na put dug 471 kilometar i stigli do manastira Ostrog, kako bi podržali oboljelog prijatelja i komšiju Petra Babića.

Petar ima 34 godine, trenutno se liječi na VMA u Beogradu i prima drugu terapiju za oporavak.

"Ovo dugo biciklističko putovanje uradili smo za našeg komšiju i velikog prijatelja Petra Babića, koji je obolio od leukemije, kako bi mu dali podršku u njegovom daljem liječenju. Put je bio dug i naporan. Na put smo krenuli u prošlu nedjelju, a u manastir Ostrog stigli smo u srijedu. Put nas je poslužio, kao i naša snaga i bicikla", rekli su u petak za "Nezavisne" ovi hrabri momci.

Putovanje do svetilišta je trajalo četiri dana, a ovim mladim momcima ovo je bilo prvo takvo putovanje. U manastiru su se pomolili za ozdravljenje bolesnog Petra.

"Poslije mnogo pređenih kilometara mi se osjećamo dobro. Osjećaj je nevjerovatan i srećni smo što smo uspjeli da ispunimo svoj cilj posvećen našem prijatelju, kojem želimo da bude jak i da izdrži dalji tretman liječenja, jer uz njega smo mi, ali i cijelo naselje Dragočaj", naveli su ovi momci.

Oni se trenutno nalaze u Tivtu kod prijatelja iz Banjaluke, gdje se malo odmaraju i prikupljaju snagu za povratak kući, koji su planirali za nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije