Život

Bivši španski kralj vodio dupli život

Bivši španski kralj vodio dupli život
Bivši španski kralj vodio dupli život

Huan Karlos, bivši španski kralj, imao je aferu sa njemačkom aristokratkinjom punih 10 godina, objavljeno je u novoj knjizi koja je postala pravi hit u Španiji ovih dana.

Naime, kako je objavljeno, Huan Karlos je bio u vezi s aristokratkinjom koja je mlađa od njega čak 28 godina, a punih 10 godina je vodio dvostruki život.

Bivši kralj, koji je abdicirao juna 2014. godine u korist svog sina Felipea, bio je u romantičnoj vezi sa Korinom cu Zajn Vitgenštajn, a navodno je čak razmišljao o razvodu od supruge Sofije, tvrdi Ana Romero, bivša novinarka i autorka knjige "Final de Partida".

"Vrlo jednostavno: njih dvoje su bili par, i to je to", rekla je Ana Romero na promociji knjige, objašnjavajući da su ga ljudi iz njegovog najužeg okruženja odvratili od namjere da se razvede od Sofije.

"Ono što možete pročitati u knjizi jeste da je Huan Karlos godinama vodio dvostruki život, a to očigledno, nije dobro završilo", kaže autorka knjige.

Ana Romero, koja je nekada izvještavala sa kraljevskog dvora za španski "El Mundo", tvrdi da su se Huan Karlos i Korina cu Zajn Vitgenštajn prvi put sreli 2004. godine. Njihova veza je okončana nedugo nakon što je Huan Karlos abdicirao.

U svojoj knjizi, koja je objavljena na 424 strane, autorka se fokusirala na posljednje četiri godine njegove vladavine, kada je njegova popularnost znatno opala. Inače, prvo izdanje knjige je rasprodato u roku od 24 sata i već se štampa drugo izdanje.

"Ova knjiga je zapravo hronika jedne ere, ere kada su Španci okrenuli leđa svom kralju", kaže Romeroova.

Inače, prve vijesti o "druženju" Huana Karlosa sa Vitgenštajnovom su se pojavile negdje sredinom 2012. godine. Ona je razvedena, a nekada je bila udata za princa čije prezime i danas nosi. Navodno su zajedno bili na safariju u Bocvani, gdje su odletjeli privatnim avionom. Inače, bio je to put pun pehova jer je kralj na tom putu povrijedio koljeno.

Samo putovanje, tj. lov na slonove je izazvao brojne kritike u španskoj javnosti jer je to bilo vrijeme ekonomske krize, kada je nezaposlenost u zemlji bila na rekordnom nivou.

Sama činjenica da suveren zemlje u krizi odlazi na luksuzno putovanje, s atraktivnom pratnjom, izazvalo je osudu javnosti.

Huan Karlos, koji je dugo bio poštovan kao čovjek koji je vodio uspješnu tranziciju Španije u demokratiju nakon smrti generala Franka, na kraju je bio primoran da objavi izvinjenje upućeno javnosti zbog svog nedoličnog ponašanja. Međutim, to nije donijelo ništa njegovoj popularnosti, koja je i dalje bila u padu.

Inače, Vitgenštajnova je rođena u Frankfurtu, kao državljanka Danske, odakle joj potiču roditelji.

Udavala se dva puta: prvi put 1989. godine za britanskog biznismena Filipa Atkinsa, s kojim ima kćerku, a drugi put 2000. godine za princa Kazimira cu Zajn Vitgenštajna, s kojim je dobila sina. Razvela se 2005. godine, ali i dalje nosi njegovo prezime. Trenutno živi u Monaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije