Život

Bogataš kupio robinju da bi gledao kako je jedu kanibali?

Bogataš kupio robinju da bi gledao kako je jedu kanibali?
Bogataš kupio robinju da bi gledao kako je jedu kanibali?

Džejms Džejmison, nasljednik bogate kompanije "Jameson Irish Whiskey", jednom prilikom je kupio 10 godišnju robinju.

Za nju je platio šest svilenih maramica,

U to vrijeme nije bilo ništa neobično da bogataši kupuju robove, ali razlog Džejmisonovog poteza je krajnje bizaran.

Naime, on htio da posmatra kako će kanibali ubiti, osakatiti i na kraju pojesti djevbojčicu.

Kako je pisao "New York Times", Džejmison je bio fasciniran idejom kanibalizma i imao je želju da ga iskusiti, ako ne iz prve, onda iz druge ruke.

Prilika za to mu se pružila kad je 1890. bio na proputovanju Afrikom, jer su on i njegov prevodilac naišli na pleme kanibala. Bolesna želja u njemu je počela da raste, prenosi "Express.hr".

On je počeo da pregovara sa poglavicom koji mu je rekao da, ako želi da svjedoči toj ceremoniji treba da nabavi djevojku koju će pojesti.

Uzbuđen tom idejom, Džejmison se vratio 15-ak minuta kasnije s 10-godišnjom djevojčicom koju je kupio od obližnjeg trgovca ljudima.

Prevodilac je pristupio poglavici i rekao:

"Ovo je dar čovjeka čija je želja da gleda kako će biti pojedena".

Prema svjedoku događaja, kanibali su djevojku zavezali za drvo, nakon čega su je dva puta uboli nožem u stomak, a potom rezali dio po dio njenog tijela i jeli ga, dok je Džejmison skicirao scenu u svoj bločić.

Nakon što je bilo gotovo, bogataš i prevodilac zaputili su se u kolibu poglavice, gdje je Džejmison završio svoj crteže vodenim bojama. 

Na kraju je imao šest crteža sa "gozbe".

Prvi je, navodno, bio kako djevojku vode do drveta, drugi je bio trenutak uboda s krvlju koja navire na rane, a treći je bio prikaz toga kako su je razrezali, dok su četvrti, peti i šesti prikazivali kako muškarci nose i jedu razne dijelove njenog tijela.

Nije poznato da li je Džejmison ikada osuđen na bilo koji način zbog ovog incidenta, ali baca novo svjetlo na reklamu slavnog pića koja prikazuje Džejmisona kako spasava djevojku i sanduk viskija od sokola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije