Život

Dvoje djece rodila na putu za porodilište, jedno u liftu

Dvoje djece rodila na putu za porodilište, jedno u liftu
Dvoje djece rodila na putu za porodilište, jedno u liftu

VRNJAČKA BANJA -Mirjana Kovačević (27) iz sela Rsavci kod Vrnjačke Banje od četvoro djece dvoje je rodila na putu za porodilište, a sa trećim je krenula da se porađa u liftu porodilšta u Kraljevu.

U posljednjem porođaju prije petnaestak dana, dok je suprug Boban otišao da pozove medicinsko osoblje Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji, Mirjana je u autu na svijet donijela sina Ognjena.

Otac, Boban Kovačević priča da se sve odigralo za svega nekoliko minuta.

"Samo sam otrčao da pozovem medicinisko osoblje, i kada sam se njima vratio, Mirjana se već porodila. Mene to nije ništa iznenadilo, jer nije bio prvi put da se Mirjana porodi van porodilšta, ali jeste medicinsko osoblje, koje je odmah podiglo pripravnost i odvezlo ih oboje u kraljevačko porodilište. Prethodno dete, Luku, pre tri godine, supruga je rodila kući u toku noći, iako je dete bilo u karličnom položaju", prepričava otac Boban.

Inače, ni to to nije sve, jer Mirjana se i sa kćerkom Teodorom, prije pet godina, umalo porodila u liftu porodilista u Kraljevu.

Kako nam je objasnio suprug Boban, kod Mirjane su porođaji nevjerovatno brzi i neočekivani.

"Živimo na selu i imamo dosta posla. Svakog puta, do poslednjeg trenutka porođaja, ona je bila na nogama, kao da joj je ostalo još mesec dana. Mirjana je fenomen", priča Boban.

Mirjana priča da uz troje male djece pri posljednjoj trudnoći nije mogla sebi da dozvoli bilo kakvo prenemaganje.

"Inače, u svim trudnoćama, veoma lako i brzo se porađam i nikada mi nije trebalo više od pet minuta. Pre poslednjeg porođaja sam radila u bašti. Osetila sam da je vreme, i krenula sa suprugom u porodilište, ali već tokom puta do Vrnjačke Banje pukao mi je vodenjak i stigli smo ispred Doma zdravlja. Dok je suprug izašao da pozove nekog iz Hitne, beba se već rodila", objašnjava Mirjana.

Vesna Malićanin, direktorka Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji, pohvalila je cijelu ljekarsku ekipu iz Banje koja je obavila porođaj.

Mirjana i Boban Kovačević su roditelji četvoro djece, Natalije (6), Teodore (5), Luke (3) i sada jednomjesečnog Ognjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije