Život

Goran Jokić gost emisije "Pomalo lično"

Goran Jokić gost emisije "Pomalo lično"
Goran Jokić gost emisije "Pomalo lično"

BANJALUKA - Jedan od najpoznatijih banjalučkih glumaca Goran Jokić, pored angažovanog rada u pozorištu i na filmu, našao je malo slobodnog vremena kako bi gostovao na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično" urednika Nataše Margetić.

Banjalučkoj publici, ali i svim istinskim ljubiteljima pozorišta i filma, nije potrebno posebno predstavljati biografiju Gorana Jokića, ali ćemo zato kroz rezgovor večeras pokušati da saznamo sve one male detelje koji se kriju iza kulisa ili filmske kamere.

Za svoj rad i ostvarene uloge Goran je više puta nagrađivan na Festivalu pozorišta RS ''Kočićeva srpska scena'' u Prijedoru i to nagradama za najbolju glavnu i najbolju epizodnu ulogu u predstavama "Kinološka farsa" i "Život je opasna navika", kao i nagradama za najbolje glumačko ostvarenje Festivala "Uglješa Kojadinović" dva puta - za uloge Mićka i Ligurija u komadima "Koske '48" i "Mandragola". U Narodnom pozorištu RS četiri puta je proglašen najboljim glumcem sezone, i to 1999/2000, 2000/01, 2003/04. i 2004/05.

Među najdražim predstavama u kojima je igrao izdvaja: "Ljubinko i Desanka", "Lisistrata", "Emigranti", "Mandragola", "San letnje noći", "Magbet", "Mirandolina", "Ban prvi", "Srpska drama", "Kapetan Džon Piplfoks", "Crvenkapa i zbunjeni vuk", "Ženidba", "Rodoljupci", "Mušica" i "Je li bilo kneževe večere".

Nastupao je i u TV filmu "Mejdan Simeuna Đaka", humorističkoj TV seriji "Žene, ljudi i ostali", dokumentarno-igranom filmu: ''Pecija", dokumentarnoj TV seriji "Svetilnici", humorističkoj TV seriji "Bez pardona", humorističkoj radio seriji "Zvrk". Učestvovao je u snimanju tridesetak kratkih studentskih filmova studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Kao direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Goran Jokić je bio i jedan od organizatora nedavno završenog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg", a u Narodnom pozorištu RS trenutno ostvaruje veoma zapažene uloge u visokorangiranim predstavama.

Sve ono što bi željeli da znamo o životu Gorana Jokića, ulogama koje je odigrao, ali i onim koje još uvijek priželjkuje, životnim ciljevima i malim glumačkim anegdotama, pitaćemo ga u emisiji "Pomalo lično" tačno u ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije