Život

Horoskopski znak otkriva na koji način pokazujemo ljubomoru

Horoskopski znak otkriva na koji način pokazujemo ljubomoru
Horoskopski znak otkriva na koji način pokazujemo ljubomoru

Svi poznajemo osjećanje ljubomore i susreli smo se s tuđom ljubomorom, niko nije imun i potpuno zaštićen od ovog osjećanja i njegovih destruktivnih posljedica. Neki od nas su veoma ljubomorni i skloni drami, a osim temperamenta i lošeg iskustva, na to kako ćemo reagovati kad smo ljubomorni, utiče i raspored zvijezda, kaže horoskop.

Ovan

Koliko god da je Ovan pun samopouzdanja i inicijative, povremeno umije da bude veoma nesiguran. On neće obuzdavati svoje ponašanje i uživjeće se u dramu koju priređuje u ljubomori. Na svojoj mračnoj strani, Ovan voli da drami.

Bik

Bikovi ne vole da pokazuju svoje emocije drugima i pošto su racionalni koliko i tvrdoglavi, neće podleći ljubomori na neki eksplozivan i upadljiv način. Ali ako utvrdi da su njegove sumnje opravdane, isključiće vas iz svog života bez mogućnosti oproštaja.

Blizanci

Vjernost je za njih lični izazov, kome nisu u stanju uvijek da odgovore, ali to ih ne sprečava da od partnera očekuju da budu pouzdani i vjerni. Blizanci obično dobro upravljaju svojim emocijama, ali kad imaju razloga da budu ljubomorni, oni će vam to jasno reći i očekivaće da se korigujete i potrudite da povratite povjerenje.

Rak

Rakovi nisu skloni ljubomori, jer su veoma duboko posvećeni i očekuju isto od svojih partnera. Suviše su zauzeti njegovanjem veze i povezivanjem na najdubljem nivou, da bi se bavili tako površnim osjećanjima kao što je ljubomora. Ali ako prevarite Raka, nikada vam neće oprostiti.

Lav

Ne dolazi u obzir da izazivate Lava i njegov ljubomorni bijes. Kada ste s njim, vaša pažnja pripada samo njemu. Ne igrajte se da provjeravate šta će se desiti ako flertujete sa drugima.

Djevica

Svoja osjećanja Djevica drži pod kontrolom. Ne pravi scene i ne dozvoljava da se njene slabosti vide. Ako je ljubomorna, neće reagovati dok potpuno ne istraži situaciju i pažljivim analiziranjem ne zaključi da li je ponašanje partnera prihvatljivo ili ne. Povjerenje joj je veoma važno i ako ga iznevjerite, možda će vam oprostiti, ali teško da će vam ikada više vjerovati.

Vaga

Dvije stvari su najvažnije za Vagu - da se svima dopada i da izbjegne svaki konflikt. Ali pošto je veoma osjetljiva i često nesigurna, podleći će ljubomori. Ona mrzi što se tako osjeća i obuzdavaće se stoički, dok se ne izbori s tim osjećanjem i izbaci ga iz sebe. Ako s njim ode i njena naklonost prema partneru, sam je kriv.

Škorpija

Najljubomorniji znak u horoskopu, Škorpiji će smetati i partnerova simpatija iz osnovne škole i fotografije sa maturske večeri i drugovi iz djetinjstva. Ali Škorpija je svjesna i moćna i umije svoja negativna osjećanja da kanališe u kreativne akcije.

Strijelac

Rijetko je ljubomoran, a kad jeste, to nipošto ne priznaje. Strijelac ima veliki problem sa sumnjom da mu partner nije vjeran i potrebno mu je razuvjeravanje. Ali partner mora da mu "pročita misli" i da osjeti u čemu je problem, jer mu Strijelac neće olakšati.

Jarac

Jarac je stalno ljubomoran, ali uopšte ne govori o tome i nastoji da se izgubi u obavezama i radu, da ne mora ni da misli o tome. Naleti ljubomore dolaze i brzo prolaze, a Jarac ih temeljno ignoriše.

Vodolija

Nepredvidive Vodolije rijetko pokazuju bilo kome svoja prava osjećanja. Nisu sklone ljubomori, taj nivo emocija ih uopšte ne zanima. Ako partner ipak uzrokuje njihovu ljubomoru, ona je sigurno opravdana i Vodolija se neće zadržavati u vezi u kojoj nije vrednovana i poštovana - otići će bez objašnjenja.

Ribe

Ribe važe za najmanje ljubomoran znak u horoskopu, ali ipak imaju svoje momente. Veoma su empatične i detektuju ono što drugi osjećaju. Čak i kad imaju razlog za ljubomoru, saosjećanje i razumijevanje će prevladati. Ipak, Ribama je potrebno da imaju povjerenja u partnera i da im osjećanja budu adekvatno uzvraćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije