Život

Inteligentan partner može vam produžiti život

Inteligentan partner može vam produžiti život
Inteligentan partner može vam produžiti život

Pitanje na koje uvijek volimo čuti odgovor je kako muškarci zamišljaju idealnu ženu.

Smatraju li inteligenciju najpoželjnijom osobinom? Ako ne, trebali bi.

Naime, novo istraživanje pokazalo je da ta osobina kod žena zapravo može pomoći u povećanju partnerovog životnog vijeka kao i spriječiti demenciju. U ispitivanju provedenom na dvoje muških blizanaca, utvrđeno je da okolina ima veliki uticaj na čovjekove intelektualne sposobnosti.

Takođe je potvrđeno da muškarci koji ožene inteligentne žene žive duže, sretniji su i rjeđe pate od gubitka pamćenja ili Alzheimerove bolesti. Dobro je poznato da intelektualno stimulirajuće igre sprječavaju ove bolesti jer stimulišu mozak.

Zato je logično da partner koji pred vas svakodnevno stavlja intelektualne izazove može imati pozitivan uticaj na vaše kognitivne sposobnosti. Ono što je nevjerovatno jest da muškarci koji su bili u braku s izuzetno inteligentim ženama imaju fizički ‘slab’ mozak, ali nisu imali ikakve simptome lošeg mentalnog zdravlja.

Lawrence Whalley, penzionisani profesor mentalnog zdravlja na Univerzitetu u Aberdinu, kaže da bi svaki muškarac trebao oženiti inteligentnu ženu jer će mu to omogućiti duži i kvalitetniji život. Isto tako, djevojčice koje se ponose svojom pameću, kasnije u životu su odgovornije i samostalnije. Dječaci koje dijele ovu karakteristiku uspostavljaju zdravije odnose sa ženama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije