Život

Jelena Stojaković gost emisije "Pomalo lično" na Nes radiju

Jelena Stojaković gost emisije "Pomalo lično" na Nes radiju
Jelena Stojaković gost emisije "Pomalo lično" na Nes radiju

BANJALUKA - Jelena Stojaković, glumica i marketing menadžer banjalučkog Studentskog pozorišta večeras, tačno u ponoć upoznaće slušaoce Nes radija o onome šta publiku očekuje u narednom periodu, o problemima koje ima ovo pozorište, članovima, glumi i pozorištu uopšte.

Stojakovićeva će biti gost Nataše Margetić u emisiji "Pomalo lično", i razgovaraće o mnogim zanimljivim temama.

"Gluma je osjećaj apsolutne slobode u nekom drugom svijetu, u kojem sloboda još ima smisao. Cijenim je, ali naš odnos ne doživljavam kao moje bavljenje njom. To je neraskidivi odnos koji ne zavisi ni od kakvog papira, vremena, prostora i okolnosti", poručuje Jelena Stojaković, glumica banjalučkog Studentskog pozorišta, koja je u ovom pozorištu dva puta krunisana priznanjem najbolje glumice.

Ovu mladu glumicu publika je, između ostalih, imala priliku da zapazi u ulogama Ane u predstavi "Life", Kolumbije u mjuziklu "The Rocky Horror Show", te u mjuziklu "DublinG".

Jedna od zahtjevnijih uloga je bila lik  preminule pjevačice Ejmi Vajnhaus u istoimenoj muzičkoj drami.

Više o životu, radu ali i ličnim interesovanjima ove studentkinje filmske i TV produkcije možete saznati na talasima Nes radija u četvrtak u emisiji "Pomalo lično".

Studentsko pozorište u Banjaluci jedna je od najznačajnijih kulturnih institucija u ovom gradu.
U svojih 37 sezona ovo je pozorište iza sebe ostavilo neizbrisiv kulturni trag, kroz njega su prošle generacije sjajnih glumaca, odigrano je mnoštvo uspješnih komada.

U dosadašnjem radu na sceni su izvedene 72 premijere.

Više stotina studenata i srednjoškolaca prošlo je kroz Studentsko pozorište, od kojih su neki, zaljubljeni u pozorišnu umjetnost, zauvijek ostali na pozorišnim daskama kao profesionalni glumci i reditelji. 

Uslovi u kojima rade ovi mladi ljudi su bili katastrofalni, pripreme predstava u hladnom i vlažnom podrumu, ali članovi Studentskog pozorišta ipak istraju i daju maksimum od sebe na sceni, zbog čega se za svaku predstavu traži karta više.

Gradska uprava Banjaluka je krajem septembra ozvaničila i početak rekonstrukcije Studentskog pozorišta čime će mladi entuzijasti dobiti bolje uslove za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije