Život

Muškarac nakon nesreće izgubio pamćenje: Ne znam ko si, ali znam da te volim

Muškarac nakon nesreće izgubio pamćenje: Ne znam ko si, ali znam da te volim
Muškarac nakon nesreće izgubio pamćenje: Ne znam ko si, ali znam da te volim

Stewart Fryett pukim čudom je preživio tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila 2009. godine. Posljedice su bile katastrofalne. Pretrpjeo je višestruke povrede mozga, slomljena su mu rebra, kolabirala pluća, povrijedio kičmu i na to sve dobio amneziju.

Njegovoj djevojci Chrissy s kojom je tada bio pola godine u vezi, ljekari su rekli da se pripremi na najgore. Kada je čula da je Stewart izgubio sjećanje, kao da joj se srušio svijet, ali odlučila je da svoju ljubav neće i ne smije izgubiti, prenosi Klix.

Kada se nakon 10 dana kome probudio, Stewart se obratio svojoj djevojci koje se uopšte nije sjećao: "Ne znam ko si, ne znam tvoje ima, ali znam da te volim".

Chrissy je pomogla svom momku, a sadašnjem suprugu, da vrati sjećanje na njihovu vezu prije nesreće.

"Plakala sam kada je izgovorio te riječi nakon kome i nikada ih neću zaboraviti. Bila sam odlučna u tome da ga ne smijem izgubiti. Upoznali smo se samo šest mjeseci ranije, ali zaljubili smo se jedno u drugo. nisam mogla vjerovati kada sam ga vidjela zarobljenog u automobilu i da nisam mogla ništa uraditi. Ljubav mog života mi je 'klizila iz ruku'. Prvih sedmica provodila sam sate pričajući mu o vremenu koje smo provodili skupa. Planiralo smo zajedničku budućnost prije nesreće i molila sam se da se sjeti toga", rekla je Chrissy.

Istakla je kako je Stew imao problem s vremenom. Kada ga je pitala koji automobil voli, a on bi spomenuo neki od prije 10 godina.

"Pričala sam o prvom sastanku. Sjetio bi se na trenutak i onda zaboravio. Jednom sam mu donijela naše fotografije s jednog vjenčanja i pitala ga da li se sjeća koliko smo se napili i kako smo se loše osjećali sljedeći dan. Tada se počeo smijati jer se počeo sjećati", kazala je Chrissy.

Iako se nije svega prisjetio, Stew je odlučio da zaprosi Chrissy za Božić.

Prije dvije godine par se vjenčao, a prije dvije sedmice postali su roditelji prekrasnog sina Olivera.

"Oliver je ostvarenje sna, predivan je. To je bio posljednji dio puzle koji nam je nedostajao i sada smo kompletni. Uklopio se savršeno u naš život", kazala je Chrissy.

Stew još ima problema s hodanjem te se često kreće uz pomoć invalidskih kolica. Takođe, ima problema s kratkoročnom memorijom i pati od poremećaja koji izaziva zaustavljanje disanje tokom spavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije