Život

Nije imao šta uzeti: Siromašnoj starici pljačkaš ostavio novac

Nije imao šta uzeti: Siromašnoj starici pljačkaš ostavio novac
Nije imao šta uzeti: Siromašnoj starici pljačkaš ostavio novac

Nakon što je vidio koliko penzionerka Zinaida Makarov (91) loše živi, lopov koji ju je namjeravao opljačkati sažalio se i na odlasku joj ostavio novac i poruku, piše Life News.

Kada je žena došla u svoju kuću u ruskom selu Sosnovka, shvatila je da je neko bio ondje. Pregledavajući stvari da vidi što je nestalo, začudila se kada je sve našla na svom mjestu. Na kuhinjskom stolu čekala ju je poruka kraj koje je bilo 500 rubalja (Oko 25 KM).

- Sve moje kutije bile su otvorene kao i prozori. Cvijeće  mi je bilo na podu, a zemlja razbacana svuda naokolo. Primijetila sam tragove dvije osobe. Već sam krenula zvati policiju kada sam na stolu ugledala poruku. Pisalo je ''Ovo ti je za život bako'', a kraj poruke je bio novac - ispričala je starica.

Ipak je sve prijavila policiji Istražilac Anatolij Gorbunov kaže kako  u svojoj 40-godišnjoj karijeri nikada nije vidio ovakvu pljačku.

- Uprkos tome što je lopov pomogao penzionrki trebamo ga pronaći. Vjerojatno će pljačkati negdje drugdje - rekao je Gorbunov.

Zinaida kaže kako će neočekivani bonus potrošiti na slatkiše za sebe i svoje nećake. Poruku će uokviriti i staviti na vidno mjesto kako bi djeca imala dokaz o nesvakidašnjoj pljački u njenom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije