Život

Od propale svadbe napravila večeru za beskućnike

Od propale svadbe napravila večeru za beskućnike
Foto: Ilustracija | Od propale svadbe napravila večeru za beskućnike

Nesuđena mlada Sara Kamins iz američke države Indijana nije željela da propadnu sva hrana i piće poslije otkazivanja svadbe koja je koštala 30.000 dolara, pa je organizovala večeru za beskućnike.

Autobusi su stizali do elegantnog centra gdje je Sara zakazala svadbeno slavlje u Karmelu, predgrađu sjeverno od Indijanapolisa.

Desetak veterana lokalnih organizacija za zbrinjavanje beskućnika bilo je među gostima koji su večerali ćufte prelivene burbonom, kozji sir, pileće grudi i svadbenu tortu.

Kaminsova je rekla da su ona i njen vjerenik prije nedjelju dana otkazali svadbu  razlog nije saopštila, ali da, po ugovoru s hotelom "Ric Čarls" u Karmelu, nisu mogli da dobiju nazad uplatu za večeru 170 gostiju.

Ona se zato obratila lokalnim službama za zbrinjavanje beskućnika koje je i dočekivala kada su u subotu dolazili na večeru.

"Za mene je ovo bila prilika da tim ljudima dam do znanja da zaslužuju da budu na ovakvom mjestu kao i svako drugi", rekla je Kaminsova.

Nekoliko lokalnih firmi i stanovnika je dalo odijela, haljine i drugo za goste na večeri. Kada je Sara saopštila bišem vjereniku svoju namjeru da večeru pokloni, on se složio smatrajući da je to nesebičan način rješavanja te neprilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije