Život

Okrutno: Dobili blizance, jednog odbili da uzmu jer je bolestan

Okrutno: Dobili blizance, jednog odbili da uzmu jer je bolestan
Okrutno: Dobili blizance, jednog odbili da uzmu jer je bolestan

Djevojka sa Tajlanda koja je u zamjenu za novac pristala da bude surogat majka paru iz Australije je rodila blizance. Par jednu bebu nije htio da uzme jer se rodila s Daunovim sindromom.

Neimenovani par iz Australije ponudio je dvadesetjednogodišnjoj Pataramoni Džanbui 14.300 dolara da im rodi dijete. Kada su saznali da djevojka nosi blizance ponudili su joj dodatnih 1.700 dolara, piše B92.

Ipak, kada se porodila oni su odlučili da uzmu samo djevojčicu, dok su dječaka ostavili djevojci samo zato što je imao Daunov sindrom i tešku srčanu manu.

Dečak je tako ostao kod Pataramone koja je siromašna i jedva sastavlja kraj s krajem. Srećom, u međuvremenu su za njenu priču saznali ljudi iz jedne humanitarne organizacije koji su organizovali kampanju "Hope For Gammy“ i za surogat majku i Gamija prikupili oko 50 hiljada dolara.

"Željela bih da poručim svim ženama na Tajlandu da se ne upuštaju u biznis surogat majki. Nemojte misliti samo na novac. Ako nešto pođe po zlu, niko vam neće pomoći, dijete će živjeti odbačeno od društva, a vi ćete morati da preuzmete brigu o njemu“, rekla je ona.

Inače, australijski par je znao da će beba imati Daunov sindrom zvog čega su insistirali da surogat majka pobaci što je ona odbijala.

Par, koji je rođeno dijete odbacio, joj na kraju nije ni isplatio cijelu sumu već su joj ostali dužni još 2.300 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije