Život

Olala Oliveros modnu pistu zamijenila samostanom

Olala Oliveros modnu pistu zamijenila samostanom
Olala Oliveros modnu pistu zamijenila samostanom

Čudni su putevi Gospodnji... to je nešto što je odavno poznato. Ipak, možda jedan od najboljih primjera koji oslikava cijelu suštinu ove izreke upravo je primjer Olale Oliveros, jedne od najpoznatijih španskih modela i glumica, za kom su uzdisali mnogi.

Međutim, prije nekoliko godina ona je nestala sa javne scene. Vremenom su ljudi i prestali da se pitaju gdje je. Nedavna reportaža jednog hrišćanskog magazina dala je odgovor na pitanje gdje je nestala Olala Oliveros.

Naime, ona je u potpunoj tajnosti napustila svijet šou-biznisa, nakon što je tokom posjete jednom katoličkom svetilištu osjetila, kako sama kaže, nešto što je podsjećalo na "unutrašnji zemljotres".

Posljednje četiri godine ona je časna sestra u Portugalu, što niko, osim njenih najbližih, nije znao.

Oliverosova, koja danas ima 36 godina, nekad je bila jedno od najpoznatijih španskih TV lica. Krasila je naslovnice mnogih magazina i modnih časopisa. Bilbordi s njenim likom bili su širom Španije. 

A onda je iznenada nestala! Njeni fanovi su u početku bili šokirani, međutim kako je vrijeme prolazilo otkriveno je da se pridružila katoličkom redu, gdje posljednje četiri godine živi potpuno izolovana od vanjskog svijeta.

Nedavna fotografija objavljena u "The Christian Post" samo je potvrdila ono što se nagađalo: Oliverosova je danas časna sestra i apsolutno ne izgleda kao nekad, zapravo mnogi su je teško i prepoznali.

U samostanu je promijenila i ime i danas je poznata kao sestra Olala del Si de Marija.

Govoreći o tome šta je motivisalo da korjenito promijeni život, ona kaže da se prelomni trenutak desio kada je posjetila mjesto ukazanja Gospe fatimske u Portugalu. 

Kaže da je u prvi mah osjetila "unutrašnji zemljotres", da bi ubrzo imala ukazanja u kojima je vidjela sebe kao časnu sestru. Otišla je da se posavjetuje sa svojim sveštenikom po povratku u Madrid, a zatim donijela konačnu odluku.

"Gospod je uvijek u pravu. On je zatražio od mene da ga pratim i jednostavno nisam mogla odbiti", rekla je sestra Olala.

Inače, agent Mirela Melero, koja se brinula za karijeru Olale Oliveros, kaže da se odrekla svega u momentu kad je njena karijera bila na samom vrhuncu, te da su joj neposredno pred odlazak u samostan ponudili i filmsku ulogu.

Gospa fatimska

Gospa fatimska je naziv koji su katolici dali blaženoj djevici Mariji. Katolička je crkva službeno priznala ukazanje blažene djevice Marije u portugalskom gradu Fatimi 1917. godine.

Prije Marijinih ukazanja troje malih pastira Lucija (Lucia de Hesus dos Santoš), Francisko (Francisko Marto) i Jasinta (Jasinta Marto), stanovnici sela Aljustres u blizini Fatime, doživjeli su tri ukazanja Anđela Portugala ili Anđela mira. Naime, Gospa fatimska se ukazivala iznad hrasta crnike, visokog oko jedan metar. Francisko je samo vidio Gospu, ali je nije čuo. Jasinta ju je vidjela i čula, a Lusija je čak i razgovarala s njom. Inače, ukazanja su se dešavala uvijek u isto vrijeme, tj. tačno u podne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije